«Christie zat ver boven de limiet»

LONDEN -

De arts die de urinestalen van de Britse sprinter Linford Christie onderzocht, heeft verklaard dat de nandrolonwaarde bij de atleet maar liefst 100 keer meer bedroeg dan toegelaten. Dat staat in de Britse zondagskrant

Sunday Telegraph.

BR>De 39-jarige Christie, die eigenlijk al min of meer op retraite was, is door de Internationale Amateur Atletiekbond (IAAF) geschorst omdat hij tijdens een meeting in Dortmund op 13 februari positief getest werd op nandrolon.

«Van al de nandrolonzaken die we recent te verwerken kregen, is dit toch wel één van de meest flagrante. Hij zat duidelijk over de limiet en ik ben er zeker van dat het niet door zijn lichaam is aangemaakt», aldus Wilhelm Schanzer, van het laboratorium van Keulen, waar de urinestalen van Christie werden onderzocht.

De sprinter zelf, in 1992 in Barcelona nog Olympisch kampioen op de 100 m, beweert dat de producten die in zijn urine zijn aangetroffen door zijn organisme natuurlijk werden aangemaakt.

Op de vraag naar het gerucht dat de waarde 100 keer hoger lag dan toegelaten (ongeveeer 200 nanogram per mililiter) antwoordde de arts: »Het cijfer dat u geeft is correct».

Christie werd reeds op de Olympische Spelen van Seoel in 1988 positief getest, maar hij werd toen vrijgesproken door de medische commissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), die de aanwezigdheid van pseudoefedrine toeschreef aan het gebruik van een ginseng-thee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer