Stefan Everts tevreden over wederoptreden

FOLKENDANGE -

Een ererondje en mee op het podium. Twee dingen die normaal alleen voor de piloten in de top-drie zijn weggelegd. Gisteren werd er een uitzondering gemaakt: Stefan Everts, vijfde in de Grote Prijs, mocht zijn talrijk opgekomen fans nog eens extra begroeten en bedanken met een ererondje en een plaatsje op het grote podium. «Vooraf had ik op een top-drie-plaats gemikt,» aldus Everts. «Het werd een vijfde plaats. Maar ik ben heel tevreden. Ik ben terug, zoveel is zeker.»

Jürgen SCHROOTEN

BR>De zege ging naar Everts ploegmaat Frédéric Bolley, die tweemaal tweede werd. Pit Beirer werd tweede, Maschio derde.

«Ik sta dan wel niet op het podium, toch ben ik tevreden,» zei Everts. «Nochtans had ik hier in de top-drie kunnen eindigen. Als ik niet gefaald had in het begin van de eerste reeks, stond ik op het podium. Ik pakte de kopstart, maar ging in de tweede bocht tegen de grond. Ik kroop snel op de motor, was nog vijfde en wilde dan te vlug naar voor terugkeren. Gevolg: nog een crash. Toen was ik echt even de

kluts

kwijt. Ik ging zig-zag over het parcours, ik was tien minuten lang aan het

zwemmen

. Gelukkig heb ik me kunnen herpakken. Ik vond het ritme terug, kreeg vleugels en kon van de 14de plaats naar de 5de stek oprukken.»

«In de tweede reeks ben ik in het begin te lang achter Pichon blijven hangen. Ik mis die agressie nog wat. Maar die vierde plaats is niet slecht.»

Wat me vooral tevreden stelt, is de manier waarop ik gereden heb. Dat ik conditioneel sterk was, wist ik al. Dat bleek uit de trainingen. Maar ik wist niet hoever ik stond qua snelheid ten opzichte van de toppers. Nu weet ik het wel: ik hoef niet voor die gasten onder te doen. Vandaag eindigde ik op de vijfde plaats. De volgende stap is het podium... en dan ga ik op zoek naar een GP-zege. Een ander doel is de wereldtitel. Ik zal er alles aan doen om Bolley te helpen. De titel moet naar ons team komen.»

Everts werd in Folkendange gesteund door een massa fans. «Dat was gewoon fantastisch. Zoveel mensen die speciaal voor mij naar hier zijn gekomen. Ongelooflijk. Overal stonden ze. En ze maakten allemaal kabaal. Ik kreeg het koud op mijn motor van al die aanmoedigingen. Tjonge, dat gaf me extra motivatie.

Bolley

Everts' ploegmaat Frédéric Bolley had ook reden tot lachen: vijfde GP-zege van het seizoen en enkele punten (vier) dichter bij WK-leider Beirer.

«Ik heb hier een heel goede zaak gedaan,» aldus Bolley. «En ik bedoel dan niet die GP-zege. Nee, ik heb Beirer vooral mentaal een zware klap gegeven. In die tweede reeks heb ik hem fel onder druk gezet. Hij was bang en ging van links naar rechts over het circuit. Eén been in de lucht, de andere op zijn voetstuk. Als een zot ging hij tekeer. Ik heb een paar aanvallen geplaatst, maar geraakte er niet voorbij omdat hij te gek deed. Ik wilde het risico niet lopen om zwaar tegen de grond te gaan.»

«Ik ben tevreden dat ik de schade heb kunnen beperken,» reageerde wk-leider Pit Beirer. «In de eerste reeks had ik de verkeerde bandenkeuze gemaakt. Ik vond mijn juiste ritme niet. Gelukkig heb ik die scheve situatie kunnen rechtzetten in de tweede manche. Vooral mentaal doet die reekszege goed. Een teken dat ik vol vertrouwen zit. En dat is goed voor de rest van het seizoen.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer