Sven Vandenbroeck krijgt rood na twee minuten

LUIK -

De match kon nauwelijks slechter beginnen voor KV Mechelen. Na amper twee minuten kon Frédéric Pierre (te) makkelijk oprukken en Sven Vandenbroeck haalde hem enkele meters voor het strafschopgebied neer. Enigszins verrassend trok Javaux meteen rood. Een debacle dreigde, maar na een lastig openingskwartier toonde het Mechels tiental zich mentaal, tactisch en technisch minstens de evenknie van Standard.

Steven TUYLS

BR>Sven Vandenbroeck hing helemaal verslagen in de kleedkamer. «Ik ben benieuwd voor de tv-beelden, want naar mijn gevoel heb ik alleen maar gras geraakt. Pierre begon al een halve meter voor mij te duiken. Daarom schrok ik me een ongeluk toen de ref rood trok. Ik verwachtte geel, maar Javaux werd beïnvloed door het gehuil van de supporters en de protesterende Standard-spelers.»

«Toch is het een onvergefelijke blunder van mezelf om die beweging te maken. Ik ben vreselijk kwaad op mezelf. Op weg naar de tribune heb ik me helemaal uitgescholden. Ik hoorde niets of niemand meer, ik was totaal van de wereld. Ergens in het stadion, vraag me niet waar, heb ik de match gevolgd. Helemaal alleen, want op zo'n momenten ben ik ontroostbaar.»

«Toen Van Hout 0-1 maakte, dacht ik

het komt toch nog goed

. Maar die twee goals van de Mpenza's vernielden alles. Als ik zie hoe de jongens gestreden hebben, onvoorstelbaar. Ik ben trots op ze. Na afloop hebben ze me gesteund, maar echt helpen doet dat niet. Ik heb ze in de steek gelaten. Zondag ga ik de ploegmaats en de trainers mijn excuses aanbieden.»

«Als jonge gast droom je van zo'n wedstrijd, je hebt allerlei mooie scenario's in je hoofd. In plaats daarvan beleef ik het zwartste moment uit mijn carrière. Het zal een tijdje duren vooraleer ik hersteld ben van deze opdoffer. Vannacht slaap ik geen oog en deze week train ik met een slecht gevoel.»

Verslag

2'

Pierre vertrekt met de bal vanuit het middenveld, gaat vier KV-verdedigers voorbij, Vandenbroeck haalt hem neer en Javaux trekt meteen rood.

8'

Mbo Mpenza kopt een hoekschop van Aliaj op de lat, Hellers knalt de rebound op de paal.

13'

Camus verovert de bal en stuurt Elias weg op links. De Angolees schudt twee

Rouches

van zich af en trekt voor. Ribus kopt de bal terug, Van Hout pakt uit met een schitterende omhaal en de bal stuitert over Runje binnen: 0-1.

21'

Na een één-twee met Bisconti schiet Pierre naast.

34'

Emile Mpenza bedient Bisconti, maar die schuift onbegrijpelijk voorlangs.

37'

De opgerukte Camus dribbelt zich knap vrij, lobt buitenkant rechts, maar Runje tikt in hoekschop. Caluwé schildert deze op het hoofd van Peytier, maar diens kopbal zeilt net over.

47'

Van Hout pikt een verloren bal van Debusschere mee, gaat alleen op doel af, maar schiet naast.

56'

Emile Mpenza ontsnapt op links, bedient z'n broertje Mbo, die met de tip binnenglijdt: 1-1.

66'

Mbo Mpenza stuurt, via de voet van Peytier, Emile diep en die stift over Willockx binnen: 2-1.

Scheidsrechter: Marcel Javaux.

Toeschouwers: 19.000.

STANDARD: Runje, Van Buyten, Hellers, Wuillot, Blay, Ernst, Bisconti(46' Thijs), Aliaj (84' Lukunku), Pierre, Mbo Mpenza, Emile Mpenza.

KV MECHELEN: Willockx, Vandenbroeck, Bal, Peytier, Debusschere, Peeters, Camus,(61' Diallo), Caluwé (46' Camara), Elias, Van Hout (72' Van Steenberghe), Ribus.

Doelpunten: 13' Van Hout 0-1, 56' Mbo Mpenza 1-1, 66' Emile Mpenza 2-1.

Gele kaarten: Elias (protest), Ribus (protest), Van Buyten (fout), Caluwé (fout), Hellers (fout), Runje (protest).

Rode kaart: 2' Vandenbroeck (neerhalen Pierre).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer