STVV krijgt weinig medewerking van Romain maar...

BRUGGE -

«Beginnen in Brugge is geen welkomstgeschenk.» STVV-coach Poll Peters had het, wat dat betreft, bij het rechte eind. Maar dat was slechts een gedeeltelijke verklaring voor de simpele manier waarop de Kanaries zich gisteren naar de slachtbank lieten leiden. Tot aan de 2-0 konden de bezoekers gelijke tred houden met de landskampioen-in-spe. Maar nooit kreeg je de indruk dat er meer in zat dan een logische nederlaag. Terwijl dit Club toch een allesbehalve grootse indruk maakte. Achteraf toonden de Truienaars zich - terecht - weinig opgetogen over de wedstrijdleiding. Romain had de bal minstens één keer op de stip moeten leggen. Maar dat was slechts een doekje voor het bloeden.

Roger COX

BR>

Een individueel foutje van Lenglois vroeg in de wedstrijd rolde de rode loper uit voor Club. De Luikenaar legde het leer panklaar voor Verheyen, die niet aarzelde.

«Stom», gaf Philippe toe. «Tot dan toe had Brugge niet één keer voor gevaar kunnen zorgen. Ik zette hen eigenlijk op rozen. Maar dat is nog geen reden om zo'n zwakke tweede helft op de grasmat te leggen. Het deed me onherroepelijk denken aan de ligabeker-match van dinsdag in Oostende. Ook toen kwamen we er na rust niet meer aan te pas. Er ontbreekt momenteel iets.»

Gezonde agressiviteit, inderdaad. In de duels kwam STVV bijna doorlopend een stapje te kort.

«Ik heb er geen uitleg voor», stamelde Filip Fiers. «Natuurlijk moeten we hier de punten niet pakken. Maar aan de competitie beginnen met een pandoering, is toch zwaar om dragen. Iedereen leek wel verlamd.»

Voor Fiers was de ondankbare taak weggelegd om zich te meten met het duo Lesnjak-Ilic. Een onbegonnen zaak.

«Ik stond op een eiland», zuchtte hij. «Maar ja, dat was de keuze van de trainer.»

Mits de medewerking van ref Romain had

Fierske

de partij kort na rust wel nieuw leven kunnen inblazen. Lesnjak schoffelde hem onderuit in het strafschopgebied.

«Maar de scheidsrechter gaf jammer genoeg geen krimp. Het was een te late tackle van Lesnjak. Als je dan ziet welke strafschoppen er zaterdagavond in Westerlo gefloten werden... Nu goed, je voelde het vanaf het begin. Alle kleine foutjes werden in het voordeel van Brugge beslecht.»

Geel

Ook de mening van Peter Voets, die op het half uur in

de zestien

werd aangetikt door Borkelmans, maar toch op de been bleef en vervolgens op Vande Walle stuitte.

«Nadien realiseerde ik me dat ik me had moeten laten vallen», wist Peter. «Maar als verdediger kom je niet vaak in zo'n kansrijke positie. En zeker niet in het Jan Breydel-stadion. Ik dacht echt dat ik ging scoren. Vandaar dat ik me overeind probeerde te houden. Nu goed, zelfs nu had de ref gerust voor penalty mogen fluiten. Als dit Ancion was geweest, was dat de logische sanctie geweest.»

Neemt niet weg dat de traditionele verbetenheid van STVV gisteren ver zoek was.

«Is zo», beaamde Voets. «We geloofden er te weinig in. Maar meer heb ik niet te vertellen.» En weg was hij, de sportzak op de schouders.

«We zullen er maar van uitgaan dat het kampioenschap voor ons begint tegen Geel», besloot Poll Peters. «Na de rust wilde ik ons spel meer offensieve impulsen geven met de inbreng van Rudonja. Hij moest proberen over Deflandre te gaan. Maar dat kwam er nooit uit. Die jongen zit schijnbaar met een transfer in zijn hoofd. Alleen gaat het zo niet lukken.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer