Manchester United wint niet meer

HASSELT -

Een week nadat het de Charity Shield aan Arsenal moest laten, kwam Manchester United gisteren niet verder dan een puntendeling bij het bescheiden Everton. Arsenal en Chelsea, de twee andere titelfavorieten, wonnen wel hun openingspartij.

BR>Voor Gilles De Bilde begon het Engelse avontuur niet meteen in ideale omstandigheden. Onze landgenoot verloor met Sheffield Wednesday tegen outsider Liverpool. Nieuwkomer Bradford City zorgde voor sensatie door de driepunter te grijpen op het veld van Middelesbrough.

Manchester United blijft op zoek naar het juiste ritme. De groep van Alex Ferguson leek via een vroege goal van Dwight Yorke geruime tijd zeker van de drie punten bij Everton, maar kreeg kort voor het einde het deksel nog op de neus. De Nederlander Stam kegelde het leer voorbij eigen doelman Mark Bosnich. Op die manier gooit United meteen twee kostbare punten te grabbel in de strijd om de Engelse titel.

Arsenal en Chelsea bewezen niet toevallig tot de grootste kanshebbers op de titel te behoren. Vooral Chelsea maakte zaterdag indruk tegen Sunderland, dat door de jongens van Vialli van de mat werd geveegd. De nieuwkomer heeft met Bould en Helmer nochtans enkele kleppers in de rangen lopen, maar tegen een indrukwekkend Chelsea was zaterdag geen kruid gewassen. Tweemaal Poyet, Zola en Flo tekenden voor de goals.

Arsenal kende meer moeite met Leicester dan aanvankelijk werd verwacht. Arsène Wenger hield nieuwbakken aanwinst Thierry Henry één helft op de bank, maar kon wel opnieuw over Bergkamp beschikken. De Nederlander bezorgde Arsenal aanvankelijk ook de voorsprong, maar een tegengoal van Cottee gooide roet in het eten. Uiteindelijk bezorgde een own-goal van Sinclair Arsenal alsnog de drie punten in de slotminuut.

Outsider Liverpool won op het veld van Sheffield Wednesday, dat Gilles De Bilde in de rangen had lopen. Onze landgenoot leverde een matige prestatie af en miste op slag van rusten een dot van een kans, toen de Ket alleen voor Westerveld verscheen. De Belgische spits werd twintig minuten voor het einde ook naar de kant gehaald. Diep in de tweede helft brak Fowler de match dan toch open. Camara verdubbelde de score en Carbone redde in de slotminuut de eer voor de thuisploeg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer