Belgische zwemkampioenschappen: Goffin blinkt uit, record voor Mol

ANTWERPEN -

Het heroptreden van Fred Deburghgraeve, een sterke Brigitte Becue, een verrassende Sofie Goffin en een Belgisch record van de Molse Zwemvereniging op de 4x200 meter vrije slag. Deze vier pigmenten kruidden de openingsdag van de Belgische kampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergzwembad.

J.B.

BR>

Veel aandacht ging uiteraard naar olympisch kampioen en wereldrecordhouder Fred Deburghgraeve. Fred trad aan op de 50 meter vlinderslag, niet meteen zijn sterkste nummer. Een finaleplaats kon Fred wel uit de brand slepen, maar daarin werd hij slechts zesde. «Een persoonlijk record», zo stelde Fred achteraf al lachend. «Ik ben zeker niet ontevreden na een harde trainingsweek.»

Brigitte Becue won spelenderwijs de 50 meter schoolslag maar haar tijd mocht toch worden gezien. Ze bleef slechts een halve seconde boven haar Belgisch record.

De sterkste prestatie kwam van de Schotense Sofie Goffin. Sofie won verrassend de 100 meter vrije slag voor Nina Van Koeckhoven en Tine Bossuyt. Merkwaardig was zeker het feit dat Liesbet Dreesen op dit nummer niet door de schiftingen geraakte. Goffin, wiens specialiteiten toch de 400 en de 800 meter zijn, glunderde na haar zege op de 100 meter.

Bij de mannen ging de zege op de 200 meter vrije slag naar Bart Reymen, terwijl Frédéric Tonus de 50 meter vlinderslag won. De 100 meter vrije slag, het nummer van Deburghgraeve, werd gewonnen door Cédric Bavay voor Schotenaar Christiaan Van Camp. De EK-gangers Yseult Gervy, Fabienne Dufour, Thierry Wouters en Mieke Smet pakten in hun nummer allen de gouden medaille. Als uitsmijter kregen we dan nog een Belgisch record van Mozka Mol. Roel Janssen, Hans Bijlemans, Kristof Verachten en Nick Krols brachten het zes jaar oude record van hun club nu op 7.45.00.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer