Van Roost verliest van Hingis

SAN DIEGO-

Dominique Van Roost heeft de halve finale van het ATP 520.000 dollartornooi van San Diego niet bereikt. Zij verloor in twee sets van de nummer twee van de plaatsingstabel en van de wereld, de Zwitserse Martina Hingis, met 6-2 en 6-4.

BR>Hingis pakt de draad met het verleden blijkbaar terug op. Nadat zij de nummer één plaats op de wereldlijst was kwijtgeraakt aan de Amerikaanse Lindsay Davenport was zij aan de sukkel. Na haar verloren finale op Roland Garros tegen Steffi Graf en haar desastreus optreden op Wimbledon -nvdr verlies in de eerste ronde tegen de Australische teenager Jelena Dokic- nam zij een break van vijf weken.

Mocht Hingis de finale van dit tornooi halen, en Davenport bereikt de laatste vier niet, dan is zij terug numero uno. Indien beiden de eindstrijd halen dan is de winnaar van het tornooi zeker van de eerste plaats. «Ik speelde vandaag zeer goed», aldus Hingis, die slechts twee aces ten tonele bracht, 73 procent van haar opslagspel won en driemaal door het opslagspel van onze landgenote brak.

Uitslagen:

Ennkel vrouwen, tweede ronde:

Anke Huber (Dui) - Barbara Schett (Oos) 5-7, 6-4, 6-3

Sandrine Testud (Fra) - Arantxa Sanchez-Vicario (Spa/6) 6-2, 7-5

Enkel vrouwen, derde ronde:

Martina Hingis (Zwi/2) - Dominique Van Roost (Bel) 6-2, 6-4

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer