Premier League van start: Arsenal met een gelukje

Arsenal kwam zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Leicester City gelukkig weg. De Londenaren wonnen met 2-1, door een eigen treffer van Sinclair in blessuretijd. Leicester nam 12 minuten in de tweede helft de leiding via Cottee. 8 minuten later zorgde Bergkamp voor de gelijkmaker. De Nederlander vormde samen met Kanu de aanval. Aankoop Thierry Henry kwam na de rust in het veld voor Ljungberg. Arsenal drong in de slotfase sterk aan, Tim Flowers verrichtte een miraculeuze redding op een inzet van Bergkamp. De thuisclub had bij het beslissende doelpunt de hulp van Sinclair nodig. De verdediger (ex-Chelsea) kopte een voorzet van Kanu in eigen doel.

BR>

Chelsea overklaste Sunderland, dat terugkeerde in de hoogste klasse (4-0). De Uruguayaan Poyet maakte 2 doelpunten, de Italiaan Zola en de Noor Flo ieder één.

Liverpool startte goed, met een 1-2 zege bij Sheffield Wednesday. Bij de thuisclub stond Gilles De Bilde in de basis en viel de Duitser Dieter Hamann halverwege de eerste helft met een enkelblessure uit. De doelpunten vielen in het laatste kwartier. Fowler en Camara brachten Liverpool op 0-2, Carbone passeerde kort voor tijd doelman Westerveld.

Newcastle begon de competitie met een thuisnederlaag, 0-1 tegen Aston Villa. Topscorer Shearer werd in de 70ste minuut uit het veld gestuurd, voor het eerst in zijn carrière. Hij maakte een zware overtreding op Taylor. 5 minuten later besliste Joachim het duel in het voordeel van de bezoekers.

Nieuwkomer Bradford City zorgde voor een verrassing door met 0-1 te winnen in Middlesbrough. Routinier Dean Saunders scoorde in de 89ste minuut.

Kampioen Manchester United speelt zondag uit bij Everton.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer