Gaetan Englebert zondag tegen 'zijn' STVV

BRUGGE -

Hoe doet Club Brugge het? Voorlopig is het koffiedik kijken. «Een goeie start is belangrijk», weet Gaetan Englebert. Daarvoor moet blauw-zwart voorbij Sint-Truiden. Zondag staan ze voor het eerst recht tegenover mekaar: Englebert en zijn ex-ploeg.

Dirk MEULDERS

BR>

Een vriendelijk sympathiek baasje, Gaetan Englebert. Maar niet van de grond te krijgen. Zelfs niet als we hem wijzen op een aanloop waarin hij het moeilijk had om op gang te komen. Waarin hij meer op de bank zat dan speelde. «Ach, dat het een moeilijke opdracht was dat wisten we toch vooraf. Uiteindelijk is dit ook een niveau hoger. Een stap vooruit. Dat ik enkele keren op de bank startte, kan de pret niet bederven. Ik ben maar één van de tweeëntwintig. Wie ben ik om nu al eisen te stellen? Een voetballer die Club Brugge goeie diensten kan bewijzen, wil ik hopen. Maar een vaste stek bij de elf? Dat ik eerst maar eens toon dat ik op het middenveld mijn werk kan opknappen. Pas dan praten we verder. De ene dag wil het me al beter lukken dan de andere. Bovendien speelde een blessure me parten. Last van de adductoren. Ondertussen gaat het opnieuw de goeie kant op. Ik werk de trainingen af zonder een centje pijn.»

Englebert is opnieuw fel en fit voor de competitie-ouverture. Een opener waarin hij zich wil bewijzen. Dat het juist tegen Sint-Truiden is, is niet zo belangrijk vindt Englebert. «In Sint-Truiden stak ik enorm veel op. De ideale leerschool in het vooruitzicht van de stap naar een topclub. Maar goed, bij Club gaat het nog een tikje sneller, is het nog lastiger om een plaatsje te veroveren. Voor de wedstrijd is het natuurlijk aangenaam om de kameraden van vroeger terug te zien. De wetten van het voetbal zijn echter simpel: op het veld telt enkel de bal. Eens de poppen aan het dansen gaan, ben je enkel met je gedachten bij het spel. Dan tellen ouwe vriendschapsbanden niet meer. Nota bene, ik heb ze er bij Club al op gewezen dat voetballen tegen Sint-Truiden niet zomaar een klus is. Een sterk geheel, de Truienaars. Een team zonder speciale uitblinkers misschien maar een groep spelers die het prima met elkaar kan vinden. Een ploeg waarin ze mekaar blindelings aanvoelen. Waar het moeilijk tegen spelen is. Bovendien krijgen ze zondag schoon de kans om zich in de kijker te voetballen. Om op de eerste competitiedag te stunten. De boodschap om extra uit de doppen te kijken, zal in Club-middens dus wel aangekomen zijn.»

«In alle gemoedsrust, zonder pretentie: Club is klaar voor de opdracht. Fysiek staan we scherp. In de voorbereiding was het allemaal niet zo hoogstaand maar dat is geen referentiepunt. Club moest een aantal nieuwe spelers inpassen. De automatismen te pakken krijgen. Dat proces had zijn tijd nodig. Het gebeuren heeft ook zijn goeie kanten. Zondag zal de concentratie honderd procent zijn. Hoe Englebert zich voelt? Goed, ik denk dat mijn defensieve capaciteiten bij Club kunnen renderen. Misschien zondag al tegen Sint-Truiden.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer