Vakantie is heilig voor Belgen

‘Belgen hebben vakantie nodig om er weer tegenaan te kunnen.’ Dat is de conclusie van een onderzoek naar vakantiebeleving van Belgen in het januarinummer van Reader’s Digest. 84 procent van onze landgenoten kan zijn jaarlijkse vakantie niet missen. Voor 69 procent van de Belgen is thuisblijven geen echte vakantie.

Kdejager

BR>

Aan dit onderzoek werkten 426 Belgen van 18 jaar en ouder mee, die de afgelopen twee jaar minstens één keer op vakantie gingen. Voor de overgrote meerderheid is reizen een sociaal gebeuren.

54 procent reist af met drie of meer personen, 15 procent met zes of meer. Opmerkelijk is dat vrienden (25 procent) vóór familie (21 procent) komen.

Vakantie blijkt het moment bij uitstek om de relatie met je partner te verbeteren. 81 procent van de Belgen is het er deels of helemaal mee eens dat de vakanties hen en hun partner dichter bij elkaar brengt.

40 procent stelt zelfs dat hun liefdesleven er dankzij vakantie op vooruit is gegaan. Eindelijk weer tijd om bij te praten en te knuffelen.

De ideale vakantie ziet er voor iedereen anders uit, maar zon of mooi weer, rust en ontspanning worden door Belgen het meest gewaardeerd.

67 procent van de ondervraagden zegt dat ze hun droomvakantie nog moeten meemaken. Redenen hiervoor zijn vooral een gebrek aan financiële middelen (51 procent) en drukte en stress op het werk (17 procent).