KBC-Nacht van de Atletiek in Hechtel moet Belgisch avondje worden

HECHTEL -

De twintigste editie van de

KBC-Nacht van de Atletiek

verzuipt in de overvloed aan disciplines, aan buitenlandse deelnemers, aan belangstelling, maar het budget bleef onder controle. Met twaalf miljoen biedt Hechtel straks weer een uitgelezen atletiekmeeting, die al enkele jaren hoog scoort op de internationale waardeladder. Ondanks de aanwezigheid van vedetten als Pérec of Ottey, van wereldkampioene en olympisch kampioene kogelstoten Astrid Kumbernuss, van Europees kampioene zevenkamp Denise Lewis, is de

Nacht

minstens evenzeer gebouwd rond de Belgische atleten. Een duel Stevens - Wijmeersch is op de 200 meter altijd lekkere kost. Anja Smolders en Veerle Dejaeghere, tegen het mijlrecord aanhikkend, kunnen mekaar al net zo goed lijden als Marleen Renders en Lieve Slegers. In dit laatste geval gaat de eerste op zoek naar het record van de tweede in de 5000 meter.

Ronny Ceuleers

BR> De ware recordjagers van de avond moeten Sandra Stals en Mohammed Mourhit worden. Stals flirtte eerder dit jaar al zo vaak met de 52"00, die Rosine Wallez op de Spelen van Moskou in 1980 liet noteren, dat zij vandaag in sterk gezelschap een unieke kans krijgt om dat record te breken. Mohammed Mourhit neemt op de 2000 meter de rol van de Keniaan Daniel Komen over. Niet dat hij op zoek gaat naar een wereldrecord, maar de nationale besttijd van 4'56''10, die Christophe Impens drie jaar geleden in Nice neerzette, staat ongetwijfeld op de tocht.

De traditie wil dat Hechtel aan enkele atleten de ultieme kans biedt om de limiet voor een grote competitie te halen. Met het oog op het WK in Sevilla zijn al tien Belgen zeker van hun ticket. Het zou niet de eerste keer zijn dat verspringer Erik Nys voor eigen publiek de gestelde limiet (8,05m) toch nog lukt. Doet Jean-Paul Bruwier het tegen zijn eigen verwachtingen in toch nog op de 400 meter horden? Slaagt de aflossingsploeg 4x100 meter in haar opzet. De tijd dringt, want maandag wordt de WK-selectie afgesloten.

Het is alleen jammer dat de schitterende atmosferische omstandigheden die het Duinenstadion biedt, niet gekoppeld zijn aan even uitstekende materiële omstandigheden. De piste snakt naar een nieuwe toplaag. Met wat meer comfort kwamen er beslist enkele duizenden toeschouwers meer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer