Smets bijna rond met KTM

FOLKENDANGE -

KTM had al een hele tijd het 500cc-team voor 2000 in gedachte. Deze week werden al enkele knopen doorgehakt: zo zal de 33-jarige Peter Johansson er nog een jaartje aan vastplakken en trekt Shayne King naar de States om het Oostenrijkse merk te promoten in de AMA-crossen. Precies zoals KTM gehoopt had, want nu kan Joël Smets het vrijgekomen plaatsje innemen.

Jü.S.

BR>«Toen ik vorig jaar voor drie jaar bijtekende bij Husaberg, hadden we die overstap al in gedachte,» aldus Smets. «Want Husaberg maakt deel uit van de KTM-holding. Van het moment dat de KTM competitief zou zijn, kon ik overstappen. Dat moment is nu aangebroken. Maar ik heb wel een herziening van mijn contract gevraagd. Na alles wat ik dit jaar heb meegemaakt, heb ik toch een heel andere kijk op contracten. Er moeten meer zekerheden voor de piloot in staan en niet voor het merk zoals het altijd het geval is geweest. Gisteren heb ik nog een gesprek gehad met Kurt Nicoll (de manager van het KTM-team, nvdr). Het ziet er allemaal goed uit. De kans dat ik volgend jaar voor KTM rij, is groot. Maar het is nog niet rond.»

De rest van het seizoen moet Smets nog met zijn behekste Husaberg afwerken. Te beginnen in Luxemburg dit weekend. «Wat ik nog van die laatste GP's verwacht? Ik weet het niet. De motivatie is verdwenen omdat ik geen doel meer heb. Naar de wereldtitel kan ik fluiten. Hopelijk krijg ik een adrenalinestoot wanneer ik aan het starthek sta.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer