Formule 1 in zesvoud

SINT-STEVENS-WOLUWE -

Eind deze maand lanceert Canal + de

Kiosk F1

, een voorloper van pay-per-view. Dat is betaaltelevisie waarbij je per programma betaalt. Dat kan een film zijn of de voetbalmatchen van je favoriete ploeg of Formule 1, zoals op 27 augustus het geval zal zijn met de Grote Prijs van België in Francorchamps.

BR>Ook de volgende drie nog resterende GP's zullen als Kiosk F1 worden uitgezonden, d.w.z. via zes verschillende kanalen. De kijker kan dan het gewenste beeld kiezen: de leider, de achtervolgers, het peloton, de pits (met interviews), de staart van de race of allerlei statistieken. De vier GP's van dit jaar zullen, bij wijze van lancering, gratis te zien zijn.

Je hebt er wel een set-top-box voor nodig. Tot nog toe zijn er nog maar 20.000 kijkers in Vlaanderen die zo'n ding in huis hebben, nl. degenen die een abonnement hebben op het digitale pakket van Canal +. In Limburg is dat nog niet te ontvangen. Het wordt voorlopig enkel aangeboden via de kabel van de gemengde intercommunales.

Het is de bedoeling om volgend jaar echt met pay-per-view te starten. De kijker kan dan betalen voor wat hij werkelijk wenst te zien (of horen). Er komt een basispakket dat door de gebruiker naar eigen wens kan aangevuld worden. Pay-per-view zal het o.m. mogelijk maken een keuze te maken tussen enkele tientallen films op het moment dat de kijker ervoor gaat zitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer