Korte economische berichten

BR>

BENZINE

Duurder vanaf zaterdag -

Benzine wordt vanaf zaterdag 50 centiem duurder. Vanaf 7 augustus kost een liter superbenzine zonder lood 98 ron 39,20 frank. Super zonder lood kost 38,40 frank en normale benzine zonder lood kost 38,10 frank. Superbenzine zonder lood 98 ron maar met loodvervanger kost 39,40 frank.

De prijsstijging is het gevolg van de stijging van de olieprijs. De prijs voor een vat Brent-olie heeft vrijdag, voor het eerst sinds 14 november 1997, de 20 dollar overschreden. Voor een septembercontract telde men vrijdag op de Londense oliemarkt immers 20,03 dollar per vat neer. De koers van de Brent is meteen verdubbeld ten opzichte van zijn dieptepunt van eind vorig jaar, vooral dankzij de prijsafspraken die door de OPEC werden afgesloten.

DAEWOO

Alliantie met General Motors -

De Zuid-Koreaanse autobouwer Daewoo heeft vrijdag verklaard met General Motors (GM) een strategische alliantie te hebben uitgewerkt waarbij de Amerikaanse autobouwer een participatie zal nemen in het kapitaal van de noodlijdende partner. Beide groepen wensen voorlopig de details van het akkoord niet vrij te geven. Naar verluidt is Daewoo bereid meer dan 50 procent van de aandelen af te staan indien GM dat wenst. Het akkoord zou goed kunnen zijn voor 4 miljard dollar voor Daewoo dat worstelt met een nijpend gebrek aan kapitaal. Zopas stond Daewoo nog aan de rand van het failliet. Dat kon echter op het laatste moment vermeden worden. De Koreaanse chaebols moeten zich echter openstellen voor vreemd kapitaal.

INTERIM

Naamsverwarring -

Actio-Interim, waarvan de naam werd gewijzigd in Inter-Actio, gevestigd in Hasselt - Genkersteenweg 23 - deelt mee dat er geen enkele band bestaat mer Action Interim, uitzendkantoor dat in het nieuws kwam naar aanleiding van een fraudezaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer