Wimbledon: 2e Belgische stunt van de dag - Elseneer door

Print
Gilles Elseneer zorgde dinsdag voor een heuse verrassing door zich te plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. Elseneer (ATP-160), die zich door de kwalificaties moest werken, nam in vier sets de maat van de veel hoger geplaatste Duitser Nicolas Kiefer (ATP-72): 3-6, 6-3, 6-4, 6-4 in 2u32. Het is de tweede Belgische stunt van de dag na de winst van Olivier Rochus (ATP-65) tegen de Argentijn Guillermo Coria (ATP-7). Bij zijn eerste aantreden op de hoofdtabel in Wimbledon (op een Grand Slam tout court) veroverde de jonge Brusselaar, 25 jaar sinds 3 juni, de scalp van een andere grasspecialist.
Kiefer, vorige week nog finalist in het grastoernooi van Halle, ging in de eerste set één keer door de opslag van onze landgenoot en won met 6-3 in 28 minuten. Van hetzelfde laken een broek voor Kiefer in de volgende set: 6-3 voor Elseneer na 39 minuten. Kiefer leek de zaak in handen te nemen in de derde set met een 4-2 voorsprong, maar onze landgenoot won daarop vier spelletjes op rij: 6-4 in 44 minuten. De vierde set zou de laatste zijn. Het vertrouwen van Gilles Elseneer, die zijn droom om ooit op de hoofdtabel van het Londense toernooi te staan verwezenlijkt zag, kon niet meer stuk. Hoewel wat zenuwachtig op het einde maakte de Brusselaar uit met 6-4. Elseneer is in Londen toe aan zijn zesde ATP-toernooi uit zijn carrière. Hij telt na vandaag negen zeges (tegenover 5 nederlagen) op het profcircuit.

Gilles Elseneer kan rustig naar de tweede ronde toeleven, waarin hij niets te verliezen heeft tegen de Nederlander Martin Verkerk, de nummer zestien van de wereld en 21e reekshoofd, op voorwaarde dat de halve finalist van Roland Garros de Zweed Robin Soderling (ATP-152) de baas is in de eerste ronde.