Nieuw communicatiecafé met tv's, camera's, videowall en Internet

In het cultureel centrum Ter Kommen in Hoeselt wordt vrijdag om 20 uur het eerste communicatiecafé van ons land officieel geopend. Het café is ondergebracht in het voormalige cafetaria en heet C(apestaart)fé.comm.

Y.L.

BR>«Alles draait om communicatie in de breedste zin van het woord: het wisselen van woorden, gedachten en beelden. Naast een videowall zullen er tv's hangen, schotelantennes, camera's en twee internetcomputers. Het basisconsept van een café, het laven van dorstigen, blijft evenwel de bouwsteen van dit nieuwe concept,» verduidelijkt Dirk Driesen, de Hoeselaar die het voormalige cafetaria al 15 jaar uitbaat. Het nieuwe concept is een idee van Interbrew, dat het door een Antwerps studiebureau liet uitwerken. «Het wordt geen cybercafé, gewoonweg omdat surfen een redelijk asociale bezigheid is waarbij ieder van op zijn eigen eilandje communiceert. Hier wordt alles opengetrokken. Iedereen kan het Internet op de videowall volgen. En als er niet wordt gesurfd, kan daar ook een zaalvoorstelling of een sportwedstrijd live worden vertoond. In de zaal en sporthal hangen immers camera's. Een schat aan mogelijkheden dus,» zegt Driesen.

Voor de inrichting van het 250 vierkante meter grote café is 7 miljoen frank uitgetrokken. «De volgende maanden worden soortgelijke cafés gebouwd in grootsteden als Brussel en Antwerpen. De communicatiecafés zullen aan elkaar worden gelinkt. Het is dan perfect mogelijk om je vrienden in Brussel een rondje te trakteren en de rekening in Hoeselt te betalen,» weet Driesen.

het C(apestaart)fé.comm ligt in het CC Ter Kommen aan de Europalaan 2 in Hoeselt. Info op http://users.skynet.be/sky73122. E-mail op cafecomm(apestaart)hotmail.com