Spelersbeoordeling

SCLESSIN -

Wat in de eerste helft niet liep, lukte na rust en het inbrengen van N'Sumbu plots wel. Racing Genk schakelde over van ordeloos aanvallen naar knappe voetballende acties op de helft van Maribor. De Slovenen werden toen helemaal zoek gespeeld en dreigden met nog een half uur te spelen voor de bijl te gaan. Genk had echter zijn beste krachten opgesoupeerd en kon in een adembenemend slot de verlossende vierde treffer niet meer scoren. Stranden in het zicht van de meet heet dat.

BR>

BROCKHAUSER (3)

kreeg merkwaardig genoeg meer werk dan in de heenmatch. Er was trouwens een beresterke Brockhauser nodig om Racing in de match te houden. De betere kansen voor rust waren inderdaad voor een counterend Maribor, maar Istvan hield Bozgo en twee keer Simundza van zekere doelpunten.

VAN GEEM (2)

speelde al een stuk zekerder dan in de heenmatch, al bezorgde de snelle Simundza hem toch handen vol werk. Werd na de rust vervangen door

N'SUMBU (3)

om nog meer gestalte en voetballend vermogen aan het offensief te geven. Een gouden wissel van Heyligen die zijn ploeg nu plots wel aan het voetballen kreeg.

OLIVIERI (3)

hinkte vaak op twee gedachten: in dekking blijven om de Sloveense counters op te vangen of mee inschuiven om voor meer druk te zorgen, maar kweet zich opnieuw voortreffelijk van die moeilijke taak.

KIMONI (2)

moet in Slovenië zowat de slechtste wedstrijd uit zijn loopbaan hebben gespeeld tegen de razendsnelle Bozgo. Kwam nu ook met knikkende knieën het veld op, verloor in de aanvangsfase zelfs kopduels van zijn zoveel kleinere tegenstander, maar herstelde zich naarmate de minuten verder tikten.

HENDRIKX (1)

werd door Heyligen verrassend van de linkerflank naar de rechterflank geschoven om daar de aanvallend ingestelde Karic op te vangen. Marc voelde zich helemaal niet lekker op die kant, moest zelfs regelmatig naar zijn goede rechtervoet zoeken. Werd aan het uur vervangen door

HORVATH (4)

die zijn reputatie weer alle eer aan deed en bij zijn eerste baltoets de belangrijke derde treffer scoorde.

HASI (2)

wroette keihard op het middenveld waar hij aanvoerder Djuranovic aan banden legde. Hasi kon echter te weinig lijn in het spel brengen zodat Genk voor rust blind in de richting van het doel van Simeunovic stormde.

DELBROEK (2)

ging op een bewonderenswaardige manier voorop in de strijd. Vocht zware duels uit met Balajic, de meest ervaren Sloveen. Delbroek rende rond als in zijn betere dagen, maar ook hij slaagde er te moeizaam in de Genkse aanvallen te ordenen.

DE OLIVEIRA (3)

kreeg dus de voorkeur op Bjarni Gudjonsson en speelde op de linkerflank. Rogerio deed daar wat van hem verwacht werd, het veld breed houden om met een individuele actie voor een-man-meer-situatie te zorgen. De gevaarlijkste acties van Genk kwamen dan ook over links. Werd, totaal moegestreden, vervangen door

PEREIRA

.

THORDUR GUDJONSSON (3)

liep de eerste helft vrij onzichtbaar in de ruimte achter de spitsen. Maar was in die periode wel de gevaarlijkste Genkse speler. Scoorde net voor rust het doelpunt van de hoop met een prachtig gerichte kopbal en haalde daarna eindelijk zijn niveau van vorig seizoen.

STRUPAR (3)

blijft voorin de gevaarlijkste speler in het team van Heyligen. Sterk aan de bal, goede assists waarmee hij Gudjonsson de eerste twee doelpunten op de voet legde.

OULARE (2)

werd snoeihard aangepakt door Cipi, maar gaf geen krimp. Oulare werkte hard, maar miste toch de scherpte om de verdediging van Maribor echt pijn te doen.