Jos Heyligen naar eigen zeggen «tien jaar ouder geworden»

SCLESSIN -

De muzikale decibels, die voor de aftrap de lucht in gestuurd werden door de Luikse luidsprekers, waren voldoende om honderden Genkse fans vandaag op consult te doen gaan bij de dichtst bijzijnde oorspecialist. Het was alleszins een schril contrast met de doodse stilte, die na tien uur in de Genkse kleedkamer hing. Jos Heyligen, bezadigd als steeds, trachtte de zware klap op zijn eigen manier te verwerken. Je moest echter geen helderziende zijn om enkele verse rimpels rond de ooghoeken te zien

kraaien.

E.D.G.

BR>«Ik ben vandaag tien jaar ouder geworden», zuchtte de Genkse coach, «Dit is echt wat je noemt: sterven op de bank. Zo dicht bij de kwalificatie zitten en er in extremis toch nog naast grijpen. Dit komt verschrikkelijk hard aan. Toch heb ik een dubbele gemoedsgesteldheid. Enerzijds is er natuurlijk de enorme ontgoocheling omwille van de uitschakeling. Maar anderzijds ben ik gelukkig dat mijn ploeg op deze manier gereageerd heeft. Ze hebben getoond dat ze klaar zijn voor de competitie en dat is toch ook een hele geruststelling. Vooral na de bergen kritiek, die wij na vorige week te slikken kregen in de pers.»

Jos Heyligen begreep drommels goed dat Racing Genk niet op Sclessin zijn doodvonnis had getekend. De ramp situeerde zich een week eerder op Sloveens grondgebied.

«Het is duidelijk dat het vijfde...klote-doelpunt in Maribor ons de das heeft omgedaan», vergaloppeerde Jos Heyligen zich heel even, «Wie de wedstrijd ginds niet gezien heeft, zal niet kunnen begrijpen hoe wij daar vijf doelpunten konden slikken. Met alle respect voor dit Maribor, maar iedereen zal het er over eens moeten zijn dat Genk en niemand anders de kwalificatie verdiende.»

Waarom Racing Genk het bij drie-nul verzuimde om de leeggespeelde Slovenen helemaal te halsrechten, verzuimde Jos Heyligen te analyseren. De Genkse oefenmeester had wel een troostend woord voor de Genkse achterban.

«Dit is natuurlijk ook heel erg voor onze supporters», besefte Jos, «Chapeau voor al die mensen, die ons vanavond zo massaal en fanatiek gesteund hebben. Wie gedacht had dat wij na vorige week uitgeteld waren, moet raar opgekeken hebben. Dit moet zeker vertrouwen geven voor de toekomst. Maar wat wil je als alle voetbalgoden zich tegen je keren. Wij ontbeerden het geluk dat Maribor vorige week genoot.»