Beyers in Franse handen

"Onze bedoeling was te internationaliseren en dat hebben we nu ook gedaan", zegt gedelegeerd bestuurder Geert Deprez van het softwarehuis Beyers & Partners. Zijn bedrijf ging vrijdag over in Frans-Amerikaanse handen. XRT-CERG kocht alle aandelen op bij de familiale eigenaars (76%) en bij de GIMV (24%). Die laatste was pas in 1996 in de onderneming gestapt.

Johan Van Geyte

BR>Beyers & Partners, dat in 1980 in Brasschaat werd opgericht, verkoopt softwareprogramma's voor het financieel kasbeheer van zeer grote bedrijven. Het is onder meer kind aan huis bij heel wat coördinatiecentra in ons land. Vorig jaar was de firma goed voor een omzet van 153 miljoen frank, 84% meer dan in 1997. Bij Beyers staan een veertigtal mensen op de loonlijst.

"Het samengaan met XRT-CERG is een goede zaak voor beide partijen", zegt Deprez. "Wij zitten in dezelfde sector, maar XRT-CERG legden zich vooral toe op de middelgrote bedrijven en wij op de echte top. Nu kunnen we een volledig pakket aanbieden."

Binnen het geheel van XRT-CERG wordt Beyers uitgebouwd tot het wereldwijd hoofdkantoor voor de grote klanten. Verder komt ook het zwaartepunt van de dienstverlening aan bedrijven in de Benelux naar Antwerpen. Dat betekent dat de bestaande vestigingen van XRT-CERG in Brussel en nabij Amsterdam worden ingepast.