Transfer naar Fenerbahce afgeblazen

GENK -

Zaterdagavond om 20.00 uur heeft Racing Genk zelf een punt gezet achter de transfersoap rond Souleymane Oulare. De onderhandelingen zaten muurvast. Racing Genk en Fenerbahce bleven bij hun eerder ingenomen standpunten. Genk wilde pas naar Istanboel afreizen als er een door de voorzitter van Fenerbahce getekend akkoord over de transferprijs per fax in het TG-stadion aankwam. Fernerbahce wilde Oulare eerst medisch laten testen, hem daarna maandag in de gala-wedstrijd tegen Real Madrid opvoeren, om dan dinsdag de transfer af te ronden. 'Om de gemoedsrust in de club te bewaren', blies het Genkse bestuur zaterdagavond de transfer zelf af. Jos Heyligen en de spelersgroep mogen Oulare vandaag dus weer op de training verwachten.

Luc MARTENS

BR>

«Wij wilden onze terugmatch van woensdag tegen Maribor niet op de helling zetten», legde manager Paul Heylen uit. «Dinsdag nog onderhandelen over een transfer van Oulare, terwijl 's anderendaags zo'n belangrijke match op het programma staat, dat kan niet. Daarom hebben we zaterdagavond zelf de knoop doorgehakt. Souley kan zich nu concentreren op de match tegen Maribor, waarin hij ons nog onschatbare diensten kan bewijzen.»

Een ontgoochelde Oulare kon zich vinden in het standpunt van Genk.

«Hij wil tegen Maribor bewijzen dat hij op 26-jarige leeftijd een fitte spits is met Europese klasse. En als dat lukt, zullen er nog wel kopers komen», aldus Paul Heylen.

Oulare blijft dus transferabel, al zal hij het dan zelf over een andere boeg moeten gooien. In Istanboel meldden zich immers een tiental managers die namens Oulare kwamen onderhandelen en ook allemaal een verschillende prijs noemden.

«Oulare heeft inderdaad zelf voor verwarring gezorgd door met zoveel verschillende managers te werken. Nochtans hebben wij Fenerbahce bij herhaling officeel op de hoogte gebracht dat de transfersom 7 miljoen DM (145 miljoen frank) was. Die konden ze makkelijk op tafel leggen want ze verkochten zelf hun supertalent Balic voor 780 miljoen frank aan Real Madrid. Financieel kan er dus geen probleem geweest zijn.»

Heyligen

Oulare blijft dus voorlopig bij Genk en in het licht van de gebeurtenissen in Slovenië vindt Paul Heylen dat een goede zaak.

«Met Souleymane krijgt Jos Heyligen er nu een spits bij. Akkoord, dat was niet het uitgangspunt bij de start van de competitie. Maar door de onbeschikbaarheid van Origi en mogelijk ook Ban is dat geen overdreven luxe. Zeker nu we woensdag misschien de belangrijkste match van het seizoen spelen. Bovendien kan onze trainer met Oulare in de ploeg mogelijk sneller een lijn krijgen in zijn selectie.»

Jos Heyligen zelf reageerde erg gereserveerd op de nieuwe ontwikkeling rond Oulare.

«Of Oulare tegen Maribor speelt, blijft ook voor mij een groot vraagteken. Vergeet niet dat hij al meer dan een week niet meer trainde met die verrekking in zijn dij. Ik ben niet bereid risico's te nemen. Ik wacht dus af hoe hij zich vandaag op training zal manifesteren. Ik neem Oulare voor woensdag normaal gezien mee op de bank. Maar of hij fit genoeg is om al meteen aan de aftrap te verschijnen, is voor mij op dit moment helemaal nog niet duidelijk.»