Nieuw STVV-trainingscentrum wordt uitgebouwd in Kortenbos

SINT-TRUIDEN -

Tijdens de persvoorstelling had voorzitter Leo Schepers zaterdag een verrassing in huis. De raad van beheer van STVV heeft het licht op groen gezet om op korte termijn een trainingscentrum uit te bouwen op de accommodaties van provincialer BJ Kortenbos. STVV week voor de voorbereiding op dit seizoen uit naar de terreinen van BJ Kortenbos omdat de velden die door het gemeentebestuur ter beschikking werden gesteld, niet speelklaar waren.

L.M.

BR>«We trainen nu al zes weken in Kortenbos en het bevalt ons daar prima. Stilaan rijpte het idee om die oefenvelden als permanente thuishaven voor onze trainingen te gebruiken,» zegt voorzitter Schepers. «Binnen de veertien dagen willen we de overeenkomst met BJ Kortenbos in een contractuele vorm gegoten hebben. De club stelt als voorwaarde met twee elftallen (BJ Kortenbos heeft geen jeugdploegen) van de accommodatie gebruik te kunnen maken.»

Gespreid over een aantal jaren, zal STVV ook de nodige investeringen doen om er een volwaardig trainingscentrum uit te bouwen.

«In eerste instantie zullen ons medisch kabinet en het spelershome naar Kortenbos verhuizen. Verder denken we aan meer ontspanningsmogelijkheden in het spelershome, een volledige omheining van de accommodatie, drainage van de velden en een betere verlichting."