De echte koppels van de soaps

Soapacteurs - en actrices zien mekaar dagelijks en dat gedurende jaren. Ze repeteren samen, staan samen op de set, kletsen met mekaar tijdens de talrijke werkpauzes. Daar moeten bijna onvermijdelijk romances en relaties uit ontstaan. Maar duurzame relaties zijn toch eerder zeldzaam, laat staan echte trouwpartijen. Uitzondering op deze regel is 'Melrose Place', de serie die na zeven jaargangen onlangs werd stopgezet. In de cast van deze serie vind je twee echte koppels terug, waarvan er toch maar één 'op de set' tijdens het draaien aan 'Melrose Place' is ontstaan.

Raymond de CONDÉ

BR>Wij gingen op zoek naar echte koppels uit Vlaamse soaps en vonden er welgeteld twee: Erik Goossens en Bieke Ilegems speelden samen in 'Familie', Gunther Levi en Chadia Cambie leerden elkaar kennen in 'Wat nu weer?!'

Josie en Rob

Josie Bissett, die de rol speelt van Jane Mancini in 'Melrose Place', werd enkele dagen geleden moeder. De vader is Rob Estes, die Kyle Mc Bride speelt. Maar toen ze trouwden, op 1 mei 1992, zat alleen zij al in de serie. In het jaar dat zij uit de soap stapte, kwam hij erin. Maar vorig jaar maakte zij haar rentree en zo stonden ze samen op de set. «Vroeger werkte zij in L.A. in 'Melrose', terwijl ik 'Silk Stalkings' opnam in San Diego,» zegt Estes. «Nu zijn we lekker bij elkaar en bovendien nog dicht bij huis.»

Laura en Sydney

Laura Leighton was Sydney Reynolds in 'Melrose Place'. Het was trouwens haar eerste rol als actrice nadat ze eerst rondgetoerd had met de zang- en dansgroep Young Americans. Vanaf haar eerste dag in de serie werd ze verliefd op Grant Show. Veel zagen ze mekaar echter niet want ze hadden geen scènes waarin ze samen te zien waren. Na drie jaar doofde het vuur en viel Laura's oog op een andere 'Melrose'-collega, Doug Savant (Matt). In 1997 verlieten ze de serie en vorig jaar zijn ze getrouwd.

Melrose Place, VTM, 22.00 uur

Erik en Bieke

Verscheidene jaren behoorden Erik Goossens en Bieke Ilegems tot de sterren van 'Familie'. Hij kende haar echter al eerder, van toen ze stand-in was voor de presentatrice van 'Tien om te Zien'. Daar passeerde hij geregeld met zijn groep Leopold 3.

Erik heeft 'Familie' al een hele tijd verlaten en ook Bieke heeft er een punt achter gezet. Haar personage gaat in het nieuwe seizoen nog zo'n anderhalve maand mee. Hoe zij verdwijnt, is voorlopig een goed bewaard soapgeheim.

Het afgelopen seizoen stonden ze samen dertig keer op de planken van het Fakkeltheater in de komedie 'Man zoekt Vrouw'. In die dagen moesten ze hun dochtertje Noa aan de oppas overlaten.

Intussen heeft Erik een nieuw covergroepje opgericht waarmee hij in cafés gaat spelen. Hij schrijft ook eigen poprocknummers in het Engels en het is de bedoeling dat die te gelegener tijd op cd worden uitgebracht. Voorts is hij bezig met opnames van en nieuwe reeks 'Kan Dit?!', het programma met de verborgen camera.

Bieke van haar kant heeft voor Capiau Projects een pilootprogramma opgenomen van 'In Beeld'. Die is telkens opgebouwd rond een aantal gekke toestanden. Bijvoorbeeld een Franse pastoor die parochianen naar zijn kerk probeert te lokken door de kinderen te amuseren met allerlei spelletjes. Of een groep als The Blubberdales, een zwaarlijvig uitgevallen versie van The Chippendales, die ondanks hun omvang een erotische act uitvoeren. Na het stukje reportage geven een paar BV's hun mening over dit excentrieke gedrag.

Gunther en Chadia

Gunther Levi en Chadia Cambie zijn intussen vier jaar samen en daar zit de jongerensoap 'Wat nu weer?!' voor iets tussen. Sindsdien hebben ze niet meer samen op de set gestaan. Ze hebben allebei zelfs zulke drukke activiteiten dat ze er hun relatie vorig jaar dreigden bij in te schieten. Maar het kwam gelukkig weer goed. Gunther, die net als Erik Goossens een tijdlang de 'Super 50' presenteerde, speelde vorig seizoen tegelijk in twee soaps: de Vlaamse 'Familie' en de Nederlandse 'Goede Tijden Slechte Tijden'. In september begint hij opnieuw met 'Familie'. Deze zomer werkt hij aan de kust een tiental keren mee aan Ingeborgs show 'Het gevoel van...'. Daarin wisselt hij af met Sergio.

Chadia van haar kant speelde het hele seizoen in de musical 'Les Misérables' als Eponyme. Ze heeft nu een rol in de VTM-serie 'De Makelaars', waarin ook Herbert Bruynseels een Truus Druyts zullen te zien zijn. Als musical-artieste wil zij uiteraard ook muzikaal bezig zijn. Ze droomt van een zangcarrière maar zoekt nog de geschikte mensen om professioneel mee samen te werken.

n