Alexandra zoekt man

BRUSSEL -

Alexandra Potvin heet de nagelnieuwe Johan Verstreken. Vanaf september neemt ze de microfoon van hem over, maar ze blijft in fuifzaal Carré in Willebroek. Ze moet 'Hitkracht 10' samen met een nog niet bekende man jonger, frisser en dynamischer maken dan 'De Muziekdoos' was. Bovendien neemt ze de Donna-uren over de middag van Michel Follet over, die nu echt naar Radio 2 overstapt.

Herman VAN DONINCK/Martine CUYT

BR>

Nog even ontvangt Johan Verstreken artiesten aan het casino op de zeedijk in Oostende. Ruim tweehonderd edities heeft hij erop zitten en veel meer worden het er niet. Gisteren was Johan niet voor commentaar bereikbaar. Vanaf september neemt Alexandra Potvin, Donna-dame en televisieomroepster, zijn microfoon over. En niet alleen. Momenteel zijn er nog enkele mannen in de running om met haar de duo-presentatie te verzorgen.

Behalve op televisie is Alexandra vanaf het nieuwe radio- en televisieseizoen ook over de middag te horen. Michel Follet stapt geheel over naar Radio 2 en Alexandra neemt het middaguurtje 'Schrappen wat niet past' over van hem. Het programma krijgt met haar een nieuwe naam en inhoud.

Alexandra is blij met de nieuwe presenteerbaan op televisie. «Er zit muziek in,» zegt ze. «We brengen hoofdzakelijk anderstalige muziek, maar ook het betere Nederlandse lied, zoals Clouseau en Mama's Jasje, komt aan bod.»

Liefde

Het Donna-gezicht maakt al jaren radio, volgt bijgevolg het muzieklandschap op de voet en is zeker niet vies van hit- en toplijsten. Gisteren presenteerde ze van 12 tot 16 uur nog de 'Primadonna' op Donna. Het is evenmin haar muzikale tv-debuut. In 'Vlaams & Goed' zette Alexandra in 1995 per aflevering één bekende artiest in de spots. Ze praatte met de zangers over carrière, leven en het artistieke milieu. Het milieu kent Alexandra beroepshalve, maar ook door haar partner, de zangeres Yasmine, die ook al een muziekprogramma heeft, bij TMF. Of Alexandra haar werk voor televisie kan blijven combineren met haar eerste liefde, radio, zal moeten blijken. Vorig jaar kondigde nethoofd TV1 Wim Vanseveren aan dat hij het aantal omroepsters wilde reduceren om het profiel van TV1 te verscherpen. Hij wilde een aantal inzetten in programma's. Wellicht is Alexandra de eerste in dit geval.