Huwelijksbureau Jambers

ZAVENTEM -

Jambers Televisieproducties heeft een nieuw programma op stapel staan waarin potentiële partners worden gezocht voor alleenstaanden. Het idee komt van Paul Jambers zelf. Voorlopig zal er een proefprogramma worden opgenomen. Als dat in de smaak valt bij VTM, komt 'Partner Gezocht' later dit jaar op de buis.

Karel MOORS

BR>«Voor 'Jambers' en 'Jambers Magazine' maakten we regelmatig reportages over alleenstaanden: weduwen, verstokte vrijgezellen, alleenstaande moeders, gescheiden mensen... Na die uitzendingen ontvangen we altijd veel brieven van kijkers die de geportretteerde personen willen ontmoeten,» legt Paul Jambers uit. «Zo is het idee ontstaan voor dit nieuwe programma.»

«Alleenstaanden hebben dikwijls een interessant levensverhaal,» gaat Jambers verder. «Het is de bedoeling dat we korte human-interestdocumentaires gaan maken over alleenstaanden. Die personen worden dan een hele dag gevolgd door een reporter, en kunnen daarbij alles kwijt over hun privéleven, hun dromen, hun eventuele kinderen, hun vorige relaties,... Per aflevering brengen we drie à vier portretjes van telkens zo'n zeven minuten lang.»

«Kijkers die een van de geportretteerde personen willen ontmoeten, kunnen ons schrijven. Wij maken een selectie uit de inzendingen en brengen één kijker in contact met de door ons gevolgde alleenstaande,» ontvouwt Jambers zijn plannen. «Die eerste kennismaking zenden we dan uit in een volgende aflevering. Misschien volgt er wel een relatie uit.»

Ruikt dat niet een ietsiepietsie naar het koppelprogramma 'Blind Date'? «Helemaal niet,» spreekt Paul Jambers tegen. «Bij 'Blind Date' kom je niks te weten over de menselijke kant van de kandidaten, behalve een paar onnozelheden. Bovendien zie je elkaar niet door die scheidingswand. Het toeval speelt een grote rol bij 'Blind Date'. In 'Partner Gezocht' krijg je een portret van een alleenstaande die zijn of haar levensverhaal vertelt. Het wordt iets serieuzer aangepakt, zonder onnozele vraagjes.»

Een huwelijksbureau op tv dus? «Ja, eigenlijk spelen we een beetje voor huwelijksbureau,» geeft Jambers grif toe. «Dat is een sociale taak die we erbij nemen als we dat koppelprogramma maken. Er zíjn trouwens al relaties ontstaan na Jambers-reportages over alleenstaanden.»

Alleenstaanden die een partner zoeken en willen meewerken aan dit nieuwe programma, mogen een korte levensbeschrijving en een recente foto sturen naar:

Partner Gezocht, Jambers Televisieproducties, Fabriekstraat 43, 1930 Zaventem

.