Darren Clarke breekt golf-record

Belga

BR>Golfer Darren Clarke heeft met een rondje van zestig slagen het baanrecord van de Europese Tour geëvenaard. De 30-jarige Noord-Ier leverde die prestatie zaterdag bij het European Open in het Ierse Straffan. Hij verbeterde het baanrecord met vier slagen.

Het was de negende keer in de historie van de Europese Tour dat een speler met een score van zestig terugkeerde van de baan. In die reeks was het pas de derde score van twaalf onder par.

Voor Clarke was het alweer de tweede maal dat hij op zestig eindigde. In 1992 kwam hij bij het Monte Carlo Open eveneens op hetzelfde totaal uit. Hij is nu de enige golfer met twee rondjes van zestig bij de Europese Tour op zijn naam.

Clarke, die voor de eerste ronde nog 73 slagen nodig had en daarna zijn oude putter van stal haalde, was dicht bij een unieke score van 59. Op de laatste twee holes miste hij echter twee haalbare ballen.

Op de Amerikaanse Tour is de magische grens van zestig slagen al wel gebroken. Al Geiberger (1977), Chip Beck (1991) en David Duval (1999) leverden ooit een scorekaart met een eindscore van 59 in.