Uwe Ampler betrapt op gebruik testosteron

Belga

BR>De Duitser Uwe Ampler is tijdens de Sachsen Tour op het gebruik van testosteron betrapt. Hij werd na de tweede etappe op dope gecontroleerd, in zowel de A- als B-proef werden sporen van het verboden middel aangetroffen.

Vrijdag was de rijder uit Leipzig nog leider in het algemeen klassement, zaterdag geraakte hij na een mechanisch defect op achterstand. Na afloop van de vijfde etappe werd de uitslag van het tegenonderzoek bekendgemaakt en werd Ampler uit de wedstrijd genomen. De voormalig wereldkampioen bij de amateurs (1986) hangt een schorsing boven het hoofd. Ploegleider Achmed Wolke van de Agro Adlern Brandenburg zegde Ampler al zijn ontslag toe. ,,Wij distantiëren ons van deze zaak. Ampler is met onmiddellijke ingang ontslagen'', zei Wolke.

Ampler haalde in 1996 de krantenkoppen door in een Deense televisie-uitzending zijn voormalig werkgever Telekom van het systematisch gebruik van EPO te beschuldigen. Daarna leek de voormalige Oost-Duitser zijn sportcarrière te beëindigen. Vorig jaar keerde hij terug in het peloton en won voor de vierde keer de Vredeskoers.