«Laatste kans gegrepen»

Print
Dimitri Konyshev
BR>SAINT-GAUDENS - Langs de grote poort binnen bij de profs in 1989. Meteen zilver op het WK, in 1991 en 1992 goed voor in totaal drie keer ritwinst in de Tour, Dimitri Konyshev leek een grote in wording. «Dat kwam er niet echt uit», klopte de Rus zichzelf gisteren op de borst. «Ik nam het leven te veel van de makkelijke kant op, had wat lichamelijke zorgen en kwam bij ploegen terecht waarin ik niet echt paste.»
Konyshev behaalde nét genoeg successen om elk jaar weer op de valreep een contract te versieren. Zijn overwinning in de veertiende rit betekent voor de Rus niks meer of minder dan een nieuwe start.
«Vorig jaar ging helemaal verloren door lichamelijke problemen», gaf de 33-jarige ploegmaat van Pantani mee. «Ik keek het einde van mijn carrière in de ogen, besloot nog één keer alles op alles te zetten. De motivatie is er weer, dat bewees ik tijdens de voorbije dagen. Eindelijk werpt dat labeur vruchten af. Dat geeft me het vertrouwen om me helemaal te concentreren op het WK in Verona. Een thuiswedstrijd, ik woon op 15 kilometer van het circuit.»