Vinden - Luisteren - Maken

Print
Naast de tientallen illegale sites - die wij hier om duidelijke redenen niet kunnen vermelden - heb je nog een hele stapel legale MP3-sites die surfers met de meest uiteenlopende smaken bedienen. Een simpele zoekopdracht geeft je meteen een lijst met tientallen sites waar je gratis MP3-bestanden kan downloaden. Handig zijn ook de speciale MP3-zoekmachines waarbij je gewoon de naam van een artiest of een liedje moet invoeren om terecht te komen op een site waar je precies dat MP3 bestand vindt.
BR>Om die MP3's te beluisteren kan je ze in een cd branden, op je computer afspelen met een MP3-speler of in een draagbaar apparaatje - denk aan een walkman - laden. Als je de MP3's op je computer wil beluisteren heb je een speciale MP3-speler nodig. De populairste op dit moment is het gratis WinAmp: een klein programmaatje dat je van uitzicht kan laten veranderen. Zin in een Pioneer Car Radio met glanzend houten dashboard? Geen probleem voor WinAmp.
Om zelf MP3-bestanden te maken heb je dan weer een MP3-encoder nodig. Even zoeken op het Internet levert een massa gratis programma's op die de klus kunnen klaren. RealJukebox zet zelfs je cd's om naar MP3-bestanden terwijl je ze gewoon op je pc afspeelt. Met genoeg schijfruimte kan je zo dus je hele cd-bestand op je pc zetten.