Filmtips

(Kanaal 2, 20.55 uur)
BR>Banale komedie uit 1988 van de Ierse regisseur Neil Jordan ('The Crying Game'). Enkele overjaarse geesten dwalen rond in een Iers kasteel dat dienst doet als hotel. Peter 'O Toole als hoofdpersonage ziet er hier wel wat spooky uit en zit dus best op zijn plaats. Het verhaal is echter niet bijster boeiend. 'High Spirits' is allesbehalve geestverruimend en maar af en toe grappig. (5/10)

Performance


(NED 3, 22.56 uur)
Grauw, beklijvend politiedrama van Donald Cammell en Nicholas Roeg. Voor Roeg was dit meteen ook de juiste impuls voor z'n verdere filmcarrière. De Londense onderwereld vormt het decor voor het verstrengelde leven van een crimineel en een rock-zanger. Niemand minder als Mick Jagger mag hier zijn performance maken. Verbazingwekkend maar Jagger is werkelijk schitterend gecast in deze harde, bizarre film die wellicht niet iedereen zal kunnen bekoren. (7/10)


Search For Justice


(VT4,21.00 uur)
Typisch, emotioneel overladen familiedrama van de Amerikaanse regisseur Noel Nosseck. Een jong meisje rent van huis weg om met haar eerste, grote liefde in het huwelijksbootje te stappen. Al snel blijkt dat het ondoordachte huwelijk geen stand kan houden. De verloren dochter keert terug naar haar alleenstaande moeder. (5/10)