Simply Red teert op routine

ZEEBRUGGE - Wie de affiche van het Beach Rock-festival wat te luid vond, kon ook dit jaar weer op het strand van Zeebrugge terecht voor een beschaafdere openingavond, met dit jaar Simply Red als blikvanger. De Britse groep speelde er vrijdag een routineus, maar toch te pruimen concert voor zo'n 25.000 toeschouwers.
BR>Wie vrijdag op tijd aankwam in Zeebrugge, kreeg er nog enkele groepen bij. The James Taylor Quartet maakte met zijn kruising van funk en acid jazz mooi de brug tussen werkweek en weekend. Bij Roland Gift kwamen de voeten soms al even in beweging. De vroegere zanger van Fine Young Cannibals mag dan wel aan een nieuwe plaat werken, hij is niet vies van zijn oude songs. In hits als 'She Drives Me Crazy' en 'Suspicious Minds' bleek ook zijn eigenaardige stem intact.
Simply Red was een mooie naam op de affiche van het Midsummer concert on the beach, waarmee Beach Rock elk jaar mikt op een iets bezadigder publiek. Alleen had zanger Mick Hucknall niet begrepen dat hij niet alleen voor harde fans aan het optreden was. In een zaalconcert kan je het publiek eerst trakteren op een halfuur obscure album track en wat nieuwe songs. Maar op een festivalterrein haakt een massa mensen al af na een halfuur.
Gelukkig trok Hucknall (gesteund door een elfkoppige groep) daarna wel de hitlade open. Klappers als 'Money's Too Tight', 'Holding Back The Years', 'The Right Thing', 'If You Don't Know Me By Now' en 'Fairground' volgden mekaar op, maar na goed een uur en een kwartier hield de groep het voor bekeken. Een beetje schamel, maar kom: dit was best een aangenaam avondje uit, op een strand waarop je tenminste nog kon bewegen.