Peter Farazijn:«Ik smolt sneller dan het asfalt»

CASTRES - Opnieuw geen Lotto mee in de enige en beslissende ontsnapping van de zaterdagrit, maar toch een Vlaming voorin. Peter Fausto Farazijn hield het echter niet vol tot in Albi. De zon, de almaar kronkelende wegen en de elkaar opvolgende heuvels gaven hem een dreun die in minder dan dertig kilometer nog goed was voor een verlies van meer dan tien minuten.
BR>«Ik had het al een tijd voelen aankomen», aldus de West-Vlaming van Cofidis die twaalf ritten anoniem in het peloton was gebleven. «Ik geraakte eerder toevallig in die kopgroep en dan kan je je moeilijk laten lossen. Maar ik haat nu eenmaal de hitte en dus wist ik al na 150 kilometer dat ik nooit met de eersten Albi zou bereiken. Een brug was al te veel, laat staan al die bergjes. Ik smolt sneller dan het asfalt, het was open miserie. Op het laatst reed ik trager dan mijn kinderen op hun driewieler.»
Tot overmaat van ramp moest Cofidis zaterdagnacht doorbrengen in een hotel zonder luchtverversing. «Geen oog toegedaan, veel te warm», jammerde Farazijn zondagmiddag bij de start in Castres. «Vandaag mag aanvallen wie wil, mij zal je niet in de buurt zien.»