Zwoele cybertent en dancemarquee maatje te klein

ZEEBRUGGE - De gevreesde bomaanslagen van de GIA mogen afgelopen weekend dan niet hebben plaatsgevonden, de dj's en de live dance-acts van Beach Rock hebben wel het een en ander laten ontploffen. Het kustfestival heeft altijd al veel dance geprogrammeerd, maar dit jaar kwamen werkelijk alle mogelijke stijlen aan bod. Voor elk wat wilds.
BR>
Rond twaalven begon de 'Cyber Beach Beats'-tent al te bonken. Toen kon je nog makkelijk binnen en buiten, maar later op de dag werd het een ongezellige stormloop. Vooral in de late namiddag tijdens de set van Yves Deruyter en Trish en Kash, keken mensen van het Rode Kruis bezorgd om zich heen en communiceerden security-agenten via zenuwachtig walkie-talkieverkeer. De tent bleek dan ook veel te klein, maar de sfeer was er de hele dag uitstekend. Een beetje mager versierd met ufo's en engeltjes, bleek de danstent het ideale discotheekdecor voor veel bikini's en zweterige torso's.

Sex 'n bass


Wie wat meer afwisseling zocht tussen al dat digitale geweld, moest in de tent daarnaast zijn, de 'Alternative Dance Marquee'. Naast dj's was hier ook live wat te beleven. Groove Cartel bijvoorbeeld die al vroeg met jazzy blazers en housy ritmes de zomerse sfeer nog wat aandikten. Dikke pluim ook voor Buscemi die aan het einde van de set uithaalde met erg harde drum 'n bass. Nieuwe nummers van een komende plaat, zo bleek achteraf.
Een absolute verrassing volgde met Andrea Parker, die het avant-garde gloomy 'Kiss My Arp' op plaat uitheeft, maar daarvan haast niets liet horen in de marquee. De bevallige Parker draaide electro en hiphop, erg goed trouwens, maar de massa zat toen te bonken in de Cybertent. Iedereen haastte zich snel terug voor Breakbeat Era. «I'm gonna fuck you'all,» riep frontdame Leonie Laws. Wat volgde was opzwepende sex n' bass, live. De temperatuur in de marquee steeg tot evenaarstoestanden totdat er op de deur werd geklopt door Hardknox en Cut La Roc die de uitzinnige sfeer zonder problemen wisten aan te houden en zo het pad effenden voor Roni Size en Mc Dynamite. Een dj'set, maar een absolute voltreffer die nog tot drie uur in de ochtend nagalmde. In Dover zullen ze het geweten hebben.