Opluchting voor Dewulf

Print
BRUSSEL - Filip Dewulf was ongetwijfeld met een schuldgevoel blijven zitten, indien België naast de halve finales had gepakt. De Limburger droeg namelijk de sleutel om de ontmoeting in drie matchen te beslissen, maar in het dubbelspel maakte hij zaterdag zoveel directe fouten dat de zege naar het duo Rosset-Manta ging.
BR>Dewulf-Rochus hadden de eerste set gewonnen. De jonge Waal bleef nadien een opvallend hoog niveau aanhouden, maar Dewulf klapte in elkaar. In de tiebreak van de derde set maakte hij de ene volleyfout na de andere en in de vierde set kon hij bij 4-2 en 40-0, serverend het verschil niet maken. Het gevolg was dat ons land het dubbelspel verloor met 6-7, 6-1, 7-6(9-7),7-5 en dat er zondag nog een match moest gewonnen worden om de buit binnen te halen.
Dewulf gaf zijn missers toe. «Maar wat wil je,» zei hij, «Rochus en ik hadden nog nooit samengespeeld.»
De vraag zal wel nooit een antwoord krijgen, maar we geloven sterk dat kapitein Gonzales het dubbelspel bij voorbaat als verloren beschouwde. Als dat zo is, heeft hij Dewulf alleszins een slechte dienst bewezen door hem tussen de lijnen te sturen. Een man met zijn verdienste, denken we maar aan zijn successen op Roland Garros, verdient namelijk beter dan zonder meldenswaardige competitie in de benen, voor een 'hopeloze zaak' te worden ingezet.
Marc Rosset vond die Belgische dubbelcombinatie overigens heel merkwaardig. «Ik dacht dat ik in het verkeerde circuit was terechtgekomen,» grapte hij na afloop. «Het was alsof wij tegen meisjes speelden, want er verscheen nooit iemand aan het net. Heel merkwaardig.»
Of hij dan al ooit tegen een slechter tandem had gestaan? Na enig aarzelen: «Misschien die keer tegen Indonesië.»