Gonzales:«Wij werken verder»

Print
BRUSSEL - Voor de lens van een Argentijnse televisiecamera, zei Gabriel Gonzales, kapitein van onze ploeg: «Ik draag deze overwinng op aan mijn nieuw vaderland België.»
BR> Eerder op de dag had hij al eens een keer in zijn hart laten kijken. Toen hij wenend in de armen van zijn spelers viel nadat de buit binnen was.
«'t Is ongelooflijk, 't is fantastisch. Ik heb altijd gezegd dat we moesten verder bouwen en dit is de bevestiging dat we goed werk leveren.»
Gonzales bekent dat hij bloed en tranen heeft gelaten op de bank. «Ik heb tussen de pauzes veel met Xavier gesproken. Geprobeerd om hem vertrouwen te geven. Hij heeft het op een fantastische manier afgemaakt.»
Over de halve finale tegen Frankrijk wil Gonzales niet veel woorden kwijt. «Ik heb te weinig informatie. Waar wordt gespeeld? Op welke ondergrond? tegen wie? Ik zie wel. De Fransen zullen er wel niet gerust in zijn. Ze zullen zich ook wel afvragen hoe zij het zullen hebben met die 'rare Belgen'. We gaan alleszins ons best doen. En verliezen is ook geen ramp. Het is winnen of verliezen. Match nul bestaat niet in tennis. We gaan wat meer aan ons dubbelteam timmeren, maar ik besef dat het niet simpel is om een competitieve ploeg op de been te brengen voor twee optredens per jaar.»