Van Garsse:«Spanning was weg»

Print
BRUSSEL - Christophe Van Garsse had de jongste jaren een patent op het winnen van de laatste en beslissende match. Daardoor was hij steeds feestvarken nummer 1. Gisteren onderging hij een beetje de gebeurtenissen. Toen hij voor de vijfde match opdraafde lag de eindzege immers al vast. En voor een match zonder inzet is Van Garsse niet te strikken. Nadat hij de eerste set met 7-6 had verloren tegen Bastl, gooide hij de handdoek bij 1-0 in de tweede set.
BR>«Ik amuseerde me niet meer. De spanning was helemaal van me afgevallen en ik kon me niet meer opladen voor een partij zonder belang. Bovendien ... ik had toen al uitbundig onze eindzege gevierd met een paar fikse scheuten champagne. Ik ging namelijk zozeer in de zege van Malisse op, dat ik er niet bij stilstond dat ik ook nog een match moest spelen. Ach, het had geen zin meer. Ik had overigens mijn steentje vrijdag al bijgedragen.»
Filip Dewulf, zat er ook wat verweesder bij dan anders. Maar het klonk wel heel overtuigend toen hij zei dat hij in september opnieuw een volwaardig lid van de ploeg hoopt te zijn. «Ik heb de voorbije week heel hard getraind en ik hoop daar de vruchten van te plukken in de tornooien. Ik zal nu heel hard mijn best doen om tegen Franrkijk in de ploeg te staan.» De reactie van een kampioen!