Malisse:«Ik was steendood»

Print
BRUSSEL - Traditiegetrouw wordt een Belgische zege in de Daviscup uitbundig gevierd. Met bier en gezang. Maar gisteren zaten de spelers er eerder beteuterd bij. Dat had alles te maken met de uitputtingsverschijnselen van Malisse na zijn spectaculaire match tegen Federer. Drie uur duurde het alvorens hij voldoende was opgeknapt om de pers te woord te staan. Meer dood dan levend, vertelde hij: «Een vijfde set had ik echt niet meer aangekund. Ik kon niet meer bewegen. In de tie-break na de vierde set was het dus buigen of barsten. En het zag er slecht uit na 3-0 achterstand. Ik had nog een kans als ik me goed op mijn service zou concentreren. Zo weinig mogelijk bewegen en zo goed mogelijk opslaan. Federer heeft een handje toegestoken. Blijkbaar was hij er even erg aan toe als ik. Hij sloeg vier directe fouten. Dat gaf me moed. Ik bewoog weer iets beter en zie.»
BR>«Neen, ik heb me nooit zo leeg gevoeld als nu. Maar er staat iets belangrijks tegenover. Wij hebben gewonnen, dat is het enige wat telt en doet al de pijn vergeten. Morgen zal ik me beter voelen en dan is er toch die fantastische herinnering.»
Malisse wordt vandaag negentien. «Ik zal daar zeker een glas op drinken. Maar veel tijd om te feesten is er niet. Maandagochtend om 7u40 neem ik al het vliegtuig naar Newcastle, waar ik een challenger speel. Tenminste ... als ik uit mijn bed geraak.»