Brosnan stopt met Bond-rol

Print
LONDEN - De Ierse acteur Pierce Brosnan geeft zijn rol van James Bond op. Hij is bang dat hij anders zozeer wordt vereenzelvigd met 007 dat hij geen andere rollen meer kan spelen. Dit meldde de Sunday Times zondag.
BR>Volgens de krant zal Brosnan na de in december verschijnende film 'The World Is Not Enough' nog één film maken als 007. Dat wordt dan zijn vierde. Dan is het voor de 46-jarige Brosnan, die vóór zijn vijftigste weer een andere rol op zich wil nemen, welletjes geweest.
De Ier heeft de geschiedenis aan zijn zijde. Hoewel het een grote eer is de charmante spion te vertolken, is 'het leven na Bond' voor de meeste acteurs matig verlopen. Roger Moore, die de rol negen keer op zich nam, is daarna zelden meer op het scherm verschenen. Brosnans voorganger Timothy Dalton heeft ook geen opvallende films meer gemaakt en van de éénmalige 007 George Lazenby is niets meer vernomen.
Alleen de originele James Bond, de Schot Sean Connery - die in totaal zes keer de meesterspion speelde - heeft een imposante én afwisselende carrière opgebouwd, maar hij is dan ook met 007 gestopt vóór zijn veertigste, de Bond-remake 'Never Say Never Again' niet te na gesproken.