Verbeeck schenkt Antwerp verdiend de zege

Print
LOMMEL - Dankzij een doelpunt van William Verbeeck kort voor tijd haalde Antwerp verdiend de Trofee Ludo Coeck binnen. Het stamnummer één mag anderhalf miljoen frank op de bankrekening bijschrijven en kwalificeerde zich voor een driehoekstoernooi met PSV en AA Gent. De Great Old blijft ongeslagen in zijn oefencampagne.
BR>Voor de derde keer in deze voorbereiding moest Antwerp de wei in tegen een eersteklasser. Evenveel keer was het verschil tussen de eersteklasser en de collega's uit tweede afdeling niet te merken. Ook op Lommel moest de Great Old op geen enkel moment voor de thuisploeg onderdoen. Regi Van Acker kreeg de bevestiging dat de organisatie van zijn ploeg op poten staat en dat ook op voetballend vlak niet moet opgekeken worden naar een modale eersteklasser als Lommel. De ploeg van Jos Daerden heeft nog een hoop werk voor de boeg voor de competitiestart.
Van Acker had bij de aftrap een verrassing in petto. De 18-jarige Barry Budts mocht na zijn prima wedstrijd van vorige week in Wuustwezel als rechtsachter in de basis vertrekken. Het jeugdproduct van Antwerp doorstond de proef met glans. In de spits kreeg Goots het gezelschap van Fatokun. Voor de tot nu toe teleurstellende Owolabi was ook op de bank geen plaatsje.
Bij Lommel bleven de de geblesseerde spits Gomis en de zieke Vincken langs de lijn. De Tsjechische tester Richard Kulec, die vorige week op Eindhoven een goede indruk liet, kreeg een nieuwe kans.
Tot grootse daden werden de spelers onder de Limburgse zon niet geïnspireerd. Verder dan enkele min of meer verdienstelijke pogingen kwamen beide ploegen in de eerste helft niet. Het was wachten tot voorbij het halfuur voor de eerste bal tussen de palen terechtkwam. Het schotje van Fatokun was te zwak om Mattijssen te verontrusten. De enige dreiging van Lommel voor de rust kwam er via Kulec. De Tsjech zag hoe zijn kopbal door Klak zonder veel problemen werd gepakt.
Ook na de rust, in wat aangenamer temperaturen, bleef de wedstrijd gesloten. Goots kreeg een kwartier voor tijd een unieke kans op de openingstreffer toen hij alleen op Mattijssen mocht afgaan. De spits strandde op de Lommelse doelman. Het was slechts uitstel voor Antwerp want vlak voor tijd haalde William Verbeeck met een mooie inspanning de trofee Coeck toch naar de Bosuil.

Scheidsrechter: Vermeirsch.
Toeschouwers: 4.000
LOMMEL: Matthijssen, Nassen, Simons, Van Kessel (22' Nivaldo), Scavone, Schoofs (87' Van Diest), Kulec, Zouaoui (66' Garcia), Marusic, Dekelver, Waligora.
ANTWERP: Klak, Budts (76' Nagy), Leleu, Emmerechts, De Neys, Verbeeck, Van Britsom, Campara (90' De Roeck), Senanu (88' Mücher), Goots, Fatokun (46' Da Silva).
Doelpunten: geen.
Gele kaarten: Schoofs, Nivaldo, Leleu, Scavone.