Lommel moet Trofee Ludo Coeck aan Antwerp laten

Print
LOMMEL-Het 'new-look Lommel' mag achterin dan wel vrij stevig in mekaar zitten, in aanvallend opzicht hebben Jos Daerden en zijn ploeg nog bergen werk te verzetten. Tegen de Nederlandse tweedeklasser Eindhoven VV (drie doelpunten) leek vorige week de ban gebroken, maar die andere tweedeklasser, het luidkeels aangemoedigde Antwerp, duwde gisteravond de vinger nog eens diep in de wonde. Zonder diepe targetman, de Senegalees Louis Gomis was gekwetst, weet Lommel op offensief vlak blijkbaar niet van welk hout pijlen maken. Slechts één keer moest keeper Klak in de finale van de Trofee Ludo Coeck de handen handelend uit de mouwen steken. Op een poging van testspeler Culek dan nog, van wie gisteren niet geweten was of hij vandaag nog in Lommel is.
BR>«Ik weet nu wat onze Tsjech kan, ik weet ook wat de Engelsman Mark Ford waard is,» aldus Jos Daerden op de persbabbel. «Het zijn twee verschillende types, maar allebei goede spelers. We zullen vanavond (gisteravond, pd) alles tegen mekaar afwegen, ook financieel, en dan zullen we wel zien. Feit is natuurlijk dat we wat extra versterking nog goed kunnen gebruiken.»
Zal wel zijn. Tegen Antwerp dwong Lommel nauwelijks een noemenswaardige doelkans af. En tenslotte begint over drie weken de competitie al.
«Als ik zeg dat onze uitblinkers tegen Antwerp centraal achterin liepen, dan zegt dat reeds veel,» vervolgde Daerden. «Simons en Nassen hebben goed gespeeld, maar verder bleef zowat iedereen onder niveau. Zonder zelf gevaarlijk te zijn, hielden we in de eerste helft het zaakje nog vrij goed onder controle. Maar na de pauze gingen ook de middenvelders uit positie lopen en vermits voorin geen aanspeelpunten waren, begonnen we toen pas echt te zwemmen.»
Wat scheelt er eigenlijk met Gomis?
«Een verharding in de dij. Binnen een paar dagen komt dat wel in orde. Maar het zou te gek zijn om nu risico's met hem te nemen. Tja, weet je. Die jongen is twee weken na de anderen beginnen trainen. Dan wil je onmiddellijk iets tonen, met het gevaar dat je je forceert. Als ik hem ondanks zijn lichte blessure toch voor de leeuwen zou gooien, komen we mogelijk in een vicieuze cirkel terecht. En daar pas ik voor.»
Collega Regi Van Acker was dolblij met de Trofee Ludo Coeck.
«Als je ziet hoeveel mensen we vanavond weer op de been brengen, is dat effenaf schitterend,» loofde hij de luidruchtige Antwerpse fans. «De supporters willen graag iets tastbaars en dat hebben we nu. Je kan dan wel zeggen dat we nog in volle voorbereiding zitten, maar dit is toch al een gunstig voorteken voor de nakende competitie. Vorig seizoen worstelde ik nog met een erfenis uit het verleden, nu heb ik in de mate van het mogelijke mijn ploeg mogen samenstellen. Of we op het einde van de rit de promotie kunnen afdwingen, is nog een open vraag, maar we zullen er alleszins voor gaan.»
Vermelden we tenslotte nog dat Eric van Kessel vroeg in de match moest afhaken omwille van een blessure. De Nederlander had er na afloop geen goed oog in. «De pijn is te hevig. Ik vrees voor een scheurtje bovenin de dij,» schudde hij ongerust het hoofd.