Amerikanen waakzamer dan ooit tijdens Oscars

In Hollywood gelden momenteel nooit geziene veiligheidsmaatregelen om de 75ste Oscaruitreiking, die volgende zondag plaatsvindt, in goede banen te leiden. De organisatoren ontkennen elk uitstel in geval van een oorlog in Irak.

Kdejager

BR> Heel wat straten die naar de plaats lopen waar het jaarlijkse grote filmfeest plaats heeft, het Kodak Theater, zijn volgens de politie deze week verboden voor verkeer. Zondag worden interventie-eenheden en zo'n 700 bewakers in de nabijheid van het Kodak Theater opgesteld. Daar maken dan zo'n 3.500 genodigden hun opwachting. Ook alle vliegverkeer boven Hollywood is zondag verboden.

De organisatie heeft in ieder geval laten weten dat de uitreiking zeker plaatsvindt, ook als er een oorlog uitbreekt in Irak. Vermoedelijk zal zender ABC dan af en toe de glitter en glamour onderbreken voor korte nieuwsberichten. Ofwel wordt de kijker op de hoogte gehouden via een balk onderaan het scherm.

Tot nu toe werd de uitreiking van de oscars nog maar drie keer uitgesteld: in 1938 door de overstroming in Los Angeles, in 1968 na de moord op de zwarte dominee Martin Luther King en in 1981 na de poging tot een aanslag op president Ronald Reagan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer