Sinead O'Connor stopt met zingen

De controversiële Ierse zangeres Sinead O'Connor (36) zet in juli een punt achter haar muzikale carrière. De komende maanden werkt ze nog een aantal opnamen af en dan wil ze "met rust gelaten worden", aldus de zangeres vrijdag.

Belga

O'Connor vertelt dat ze een verlegen type is, "geloof het of niet". "Ik zou willen dat mensen vanaf juli mijn privé-leven zouden respecteren.

In het verleden was O'Connor op het podium nochtans niet van enige schuwheid verlegen. Zo rechtvaardigde ze de terreur van het Iers Republikeins Leger (IRA), zei openlijk dat de daden van Hitler en Saddam Hoessein het gevolg waren van seksueel misbruik tijdens hun kindertijd en verscheurde op de televisie een foto van de paus.

In 1999 vertelde de zangeres dat ze tot katholieke priester was gewijd, iets wat het Vaticaan steeds heeft tegengesproken.

Tot de bekendste platen van Sinead O'Connor behoren "The Lion and the Cobra" uit 1987 en "I Do Not Want What I Haven't Got" uit 1990. Tien jaar geleden kondigde O'Connor ook al aan dat ze haar muzikale carrière zou beëindigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer