Dakar 2004: Woenstijnrally eindigt opnieuw in Dakar

De Dakar 2004 eindigt, na een uitzondering in 2003, opnieuw in de Senegalese hoofdstad Dakar, en past de reglementen aan met het oog op het reduceren van de grote tijdsverschillen tussen de professionals en de amateurs.

Belga

Dat maakte Hubert Auriol, de organisator van de woestijnrally, dinsdag in Issy-les-Moulineaux, een voorstad van Parijs, bekend.

Het startschot wordt gegeven op 1 januari in een nog nader te bepalen stad. De naam van de stad wordt in juni vrijgegeven. De aankomstlijn ligt op 18 januari opnieuw aan de oevers van het 'Lac Rose' in Dakar, nadat in 2003 uitgeweken werd naar Egypte.

Het aangepaste reglement laat toe dat de eerste drie in de algemene rangschikking van de motoren zelf hun startpositie kunnen kiezen. "Ze moeten een strategie ontwikkelen en hun keuze zal bepalend zijn", verklaarde Auriol.

Het snel veranderen van de luchtdruk in de banden van de wagens is voortaan ook verboden om zo opnieuw dichter aan te leunen bij het typische karakter van een alle-terrein-rally. "De piloot moet zijn rijgedrag aanpassen aan de keuze van de banden met een zekere druk. We verminderen zo ook de kloof tussen de professionele rijders en de amateurs", gaf Auriol als commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer