Liberaal Appel wil schuldkwijtschelding voor stad Antwerpen

Het Liberaal Appel, de partij van Ward Beysen, pleit in zijn Antwerps verkiezingsprogramma voor de afschaffing van de schulden van de stad. "Gedaan met betuttelende maatregelen en voorwaarden waarbij de stad iets krijgt in ruil voor iets. Enkel een schuldkwijtschelding kan voor de nodige ademruimte zorgen", aldus Beysen.

Belga

Beysen stelde dinsdag de "Antwerpse accenten" van het programma voor. Daarin gaat veel aandacht naar verkeersinfrastructuur. Het verlengen van de startbaan van de luchthaven in Deurne en de verbinding van de Liefkenshoektunnel met de E17 zijn voor Beysen absolute prioriteiten. Voorts wil de partij ook dat er werk gemaakt wordt van een tweede spoorwegaansluiting voor Antwerpen en van het doortrekken van de IJzeren Rijn.

Beysen wil ook dat de voor volgend jaar aangekondigde werken aan de Antwerpse Ring uitgesteld worden tot de werken aan de Leien achter de rug zijn.

"De instroom in Antwerpen is nu al drastisch gedaald. De handelaars klagen steen en been. Ook de havengemeenschap maakt zich zorgen over de impact van de werken aan de Ring", aldus Beysen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer