Eén jaar cel voor heling van gestolen Mercedessen

De strafrechter in Tongeren heeft woensdag een 33-jarige Maasmechelaar wegens heling op grote schaal van gestolen Mercedessen en onderdelen van wagens, wegens het vervalsen van chassisnummers en wegens het opstellen van valse aankoop- en verkoopfacturen veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van één jaar en een boete van 2.478 euro. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Belga

De Maasmechelaar stond samen met twee anderen terecht voor de heling van 12 Mercedessen in de periode februari 1997 - februari 1998. De voertuigen, voornamelijk Mercedessen van het type C220D, werden in hoofdzaak in Duitsland gestolen.

De gestolen wagens en de onderdelen van de Mercedessen werden vervolgens aan autohandelaars in Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Hasselt aangeboden.

Een 41-jarige medebeklaagde uit Hasselt kreeg woensdag geen bijkomende bestraffing voor zijn aandeel in de grootschalige autocarrousel omdat hij in mei 2002 voor dezelfde feiten al door de correctionele rechtbank van Hasselt werd veroordeeld. Die veroordeling had te maken met de frauduleuze verkoop van wagens in de autozaak ACK die destijds door beklaagde werd uitgebaat en in de loop van 1998 failliet ging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer