Voeren compenseert afschaffing AGB

De gemeente Voeren voert een verhoging van de algemene personenbelasting en van de opcentiemen op onroerende goederen door. Zo hoopt de gemeenten het verlies aan inkomsten door de schrapping van de Algemene Gemeentebelasting (AGB) gedeeltelijk te compenseren.

Belga

De fiscale hervormingen werden woensdagmorgen op een extra gemeenteraadszitting goedgekeurd. Oppositiepartij Retour-à-Liège stemde tegen de belastingsverhogingen, maar voor de afschaffing van het belastingsstelsel dat inwoners op basis van hun kadastraal inkomen belast.

De fiscale hervormingen gaan in vanaf dit jaar en hebben betrekking op de algemene personenbelasting en op de opcentiemen op de onroerende goederen. De algemene personenbelastingen verhogen van 5 naar 6,5 procent en de opcentiemen van 1.350 naar 1.500.

Behalve de gemeente Voeren en Lanaken, heffen ook de gemeenten Heusden-Zolder, Bocholt en Bilzen een AGB. De gemeente Heusden-Zolder adviseerde zijn inwoners eerder al die belastingen voorlopig niet te betalen zolang er niet meer duidelijkheid kwam over de rechtsgeldigheid ervan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer