«Dat Leentje Tom eens goed knuffelt»

MAUBEUGE - «Ik zit een beetje in met Tom Steels. Zo'n rustige kerel. Hij doet echt geen vlieg kwaad. Tom zal dat gisteren ook niet gedaan hebben. Spurten is natuurlijk een vak apart. Je moet elke keer weer het haar op je tanden tonen, of ze blikken je in. Ik kan me anderzijds goed voorstellen dat Cipo zwaar heeft gepikeerd op Tom. Die laat geen kans liggen om dat te doen. Hij en Tom zijn geen te beste vrienden, je ziet ze nooit met mekaar praten.»
BR>«Ik had al gedouched toen ik het nieuws van de deklassering hoorde. Wij vernemen zoiets via via. Ik stel voor dat zijn Leentje hem een keer goed verwend, want die is toch in de buurt. Mijn vrouw jammer genoeg niet. Ook niet op de rustdag. Ze houdt haar kapperssalon open. Werk komt eerst, dan pas de ontspanning.»
«Met mij gaat alles goed. Ik merk wel dat ik steeds minder bewegingsruimte krijg. Ik veronderstel dat het het peloton té veel moeite kost om me terug te pakken als ik demarreer. Maar ik laat dat niet aan mijn hart komen. Mijn benen zijn nog altijd prima. 's Morgens laat ik me graag een stevige omelet voorzetten, want dan komt de kracht weer. En na de koers drink ik een stevige Cola Light, twee halve liter-flessen soms. Daar herstel ik van. Dat heeft niets met mijn gewicht te maken, het is geen kwestie van te willen regimen. Ik sta scherp genoeg. Ik vind de smaak gewoon beter als van de echte cola. Tot maandag!»