Mercedes wil Heidfeld bij Jordan onderbrengen

Print
SILVERSTONE - Jos Verstappen is nog altijd niet officieel benoemd als opvolger van Damon Hill bij Jordan. Hoewel de Nederlander nog steeds met stip staat, blijven andere geruchten de ronde doen. Jordan zou nog met Salo praten, maar die heeft een contract met BAR, dat Jordan niet wil afkopen. Andere kaper op de kust is de Australiër Mark Webber, die van Bernie Ecclestone de raad kreeg om «Jordan gedurig lastig te vallen».
BR>De meest recent geciteerde naam is die van Nick Heidfeld, de huidige leider in de F3000. Hij heeft een contract met Mercedes, maar Norbert Haug en Ron Dennis zijn vragende partij om hem te bij Jordan laten rijden. Ze voeren zelf de gesprekken. «Als de kans komt, wil ik best,» aldus Heidfeld. «Maar tot nader order concentreer ik me op de F3000.»
Heidfeld is 22 en afkomstig van Mönchengladbach, net als Frentzen. «Het zou vreemd zijn om twee Duitse stadsgenoten in hetzelfde Britse team te hebben. Ik denk niet dat de sponsors daar dol op zijn,» aldus Heidfeld, die vertrouwen heeft in de toekomst. «Ik heb een goeie kans om volgend jaar in de F1 te rijden. Ik sta op kop in de F3000, de tweede hoogste klasse, en ben doorgaans snel in mijn testwerk voor McLaren-Mercedes. In elk geval wil ik niet nog een jaar in de F3000 doorbrengen.»