Michel Nihoul doorverwezen naar assisen

De Luikse KI heeft Michelle Martin, Michel Lelièvre, Marc Dutroux en Michel Nihoul verwezen naar het hof van assisen op beschuldiging van bendevorming en ontvoering van kinderen. Michel Nihoul zal zich ook moeten verantwoorden voor uitlokking in het kader van een drugstrafiek.

Belga

De doorverwijzing van Dutroux, Lelièvre en Martin is geen verrassing. Die van Michel Nihoul wel, omdat de raadkamer van Neufchâteau in januari oordeelde dat Nihoul geen rol speelde in de ontvoeringen en moorden waarvan de bende-Dutroux verdacht wordt. Volgens de kamer van inbeschuldigingstelling zijn er wel degelijk elementen die Nihoul in verband brengen met de ontvoering en de dood van de kinderen.

Met deze beslissing volgt de Luikse kamer van inbeschuldigingstelling de stelling van procureur des konings Bourlet en van de burgerlijke partijen dat Nihoul lid was van een "polycriminele bende". Deze stelling werd ook gevolgd door het Luikse parket-generaal dat beroep aantekende tegen de beslissing van de raadkamer.

De KI heeft niet de onmiddellijk aanhouding gelast van Nihoul. De partijen hebben twee weken tijd om tegen de beschikking cassatieberoep aan te tekenen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer