Tom Coninx sport-anker TV Limburg

Print
HASSELT - Kijkers van TV Limburg krijgen er een nieuwe ankerman bij. Tom Coninx (24) gaat in een beurtrol met de huidige presentator Luc Moons het zondagavond-sportprogramma 'Sporing Limburg' presenteren. Coninx is nog niet zo lang presentator bij Studio Brussel waar hij de programma's 'Was het nu 80 of 90', 'Was het nu 70 of 80', 'Alles op 10' en het nieuws presenteert. Tom is een zoon van Alain Coninx, ex-sportjournalist en huidig Ter Zake-anker, en afkomstig van Sint-Truiden.
BR>Tom Coninx: «Ik heb in september mee gedaan aan een stemtest van Studio Brussel, gewoon om te weten of ik het kon. Toen is de bal beginnen rollen. Ik ben begonnen met het nieuws en toen boden ze me een heel programma aan: 'Was het nu 80 of 90'. Ik had nauwelijks drie uur geoefend in een studio toen dat op antenne ging. En nu, met de verjonging van Studio Brussel, heb ik er twee nieuwe programma's bij gekregen 'Was het nu 70 of 80' en 'Alles op 10'. Ik ben op één na de jongste bij Studio Brussel. Binnenkort beginnen er weer nieuwe mensen.»
Dat Tom nu een sportprogramma gaat presenteren op TV Limburg is geen toeval. «Ik doe wat voorbereidend werk voor de 'Sportbrunch'. Mijn passies zijn sport, muziek en af toe... vrouwen. (lacht) De sportmicrobe zit thuis in de familie. Mijn vader woonde langs het voetbalveld van Vliermaal en zelf heb ik tot mijn 18e bij STVV gespeeld. Helaas werd het allemaal te zwaar en ben ik bij kleinere clubs gaan sjotten. Mijn bomma heeft trouwens een sportcafé in Vliermaal: 'De Sportwereld'. Toen ik jong was, waren mijn vader en ik supporter van Marc Verjans, een renner uit dat dorp. We schuimden alle kermiskoersen af om hem aan het werk te zien. Overigens zitten er ook twee bekende flandriens in mijn familie: de nonkel van mijn vader -Albert Coninx- en Willy Vannitsen, een familielid van mijn moeder.»