TV-menu zaterdag

Evening Shade

BR>Evening Shade is een pittoresk Zuiders stadje waar iedereen iedereen kent. Vooral Wood Newton is een kleurrijke en populaire figuur. Toen zijn gloriedagen als profvoetballer erop zaten, keerde hij naar zijn geboortestadje terug om het plaatselijke team te coachen. Dat is ondertussen twee jaar geleden en sindsdien heeft het elftal nog geen match gewonnen. Een pijnlijke zaak waardoor de grappen over de trainer niet te tellen zijn. De andere tenoren van de serie zijn de excentrieke tante Frieda, dokter Harlan , hulptrainer Herman Stiles en Ponder Blue.
Evening Shade, VTM, 22 uur

Rock Werchter


Het grootste festival van ons land speelde zich dit jaar enkel af op de wei van Werchter. De afgeslankte editie bleek meteen een voltreffer. Canvas en Ketnet kijken in een rockumentary voor en achter de schermen van het festival en zorgen voor sfeerbeelden van wat er zich op en naast de podia te beleven viel. Met concertfragmenten van en interviews met Soulwax, Noordkaap, Marilyn Manson, Skunk Anansie, Texas, Bryan Adams, Robbie Williams, Faithless, Lenny Kravitz, Metallica en R.E.M.
Rock Werchter, Canvas, 23.15 uur en op woensdag 14 en 15 juli op Ketnet om 19.30 uur

North Sea Jazz Festival


Het North Sea Jazz Festival lokt ieder jaar opnieuw de massa naar het Nederlandse Den Haag. Nederland 3 brengt een overzicht van de editie van dit jaar. In het eerste uur van het programma krijgt een journalistiek en muzikaal verslag van de tweede festivaldag. Daarnaast is er muziek van enkele topdrummers: Max Roach, Louie Bellson en Elvin Jones. In het tweede deel volgen een drietal concertregistraties met ondermeer John Scofield, Joe Lovano, Dave Holland en Al Foster.
North Sea Jazz, Ned. 3, 23.32 uur,